Tirsdag 11.4.00 : Austin

Jon, Jan og Arve inne i Capitol
Innvendig kuppel, Capitol
Jon og Oddik sto opp først og spiste frokost. De skulle levere leiebilen på flyplassen i Austin. Det gikk smertefritt, bortsett fra at Oddik glemte reise guiden til Frommer i baksetet på bilen 'what a pity'. Tok bussen tilbake, 50 cent. Meget billig.

Siden vi bodde rett ved Capitol, politikernes hovedsete i Texas, var det naturlig å stikke en tur innom her. Kuppelen er bare flott når du står nede og kikker opp. Vi kom oss også helt opp til fjerde etasje. På veggene hang det bilder av tidligere guvernører, også George Bush, nåværende guvernør fra Texas.

Antone's logo
Etter Capitol dro vi videre mot universitets området. På veien spiste vi pizza på Pizzahut, og her kunne vi spise så mye vi orket for $4,5. Godt. Deretter rusla vi litt rundt på universitetsområdet, det er stort med mange fine byggninger som studentene haster ut og inn av. Lette etter Cactus Cafe hvor vi skal på konsert med Steve Forbert på torsdag. Fant omsider stedet. Her slappet vi av med litt godt drikke. Fant ut at John Renbourne skulle spille der dagen etter, onsdag, noe Jon tente på.
Bob Schneider

Splittet oss på veien hjem, Jon gikk på biblioteket, vi andre tok bussen til 'downtown' for å prøve å finne Antoen's Records, Austins mest berømte musikk sjappe. Fant ikke stedet. Viste seg at det lå i mellom 29. og 30. gate, ikke så langt unna univerisitets området hvor vi nettopp hadde vært. Sånn kan det gå. 

På kvelden spiste vi 'smoked' mat på Stubbs BBQ like nede i gata. Skikkelig godt, både kalkun og 'ribbs'. Skulle ha sett Lisa Loeb på Stubbs, men denne konserten var avlyst. Gikk i stedet på Antones og hørte på Bob Schneider Group. Bob Schneider med Steve Bruton på gitar var bra, men publikum var forferdelig, de var mer opptatt av å ta seg ut enn å høre på musikken. Pratet høyt og ødela for oss andre. Arve kjøpe skjorte, så nå er vi tre med skjorte i fra Antones.

Etter Schneider rusla vi litt på 6. gate. Stakk innom Babe's hvor en bluesgruppe spillte, Tony Redman Band. Rå gitarist og munnspiller. I nabolokalet fikk vi høre et cowboyorkester, og bassisten her hadde hår ned til knærne, enormt. Var hjemme halv ett, etter nok en flott dag i musikkens Mekka.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar