Lørdag 1.4.00 : New Orleans


Spenningen var til å ta og føle på da vi forlot hotellet i 10 tiden for å finne oss frokost, dette var tross alt vår første ordentlige dag i New Orleans. Vi ruslet nedover French Quarter mot Bourbon Street i godt varmt vær, og i Dauphine Street stopper vi og får oss litt frokost på kafeen Quarter Scene. Vi tar noe enkelt, det har vi lært oss.

Jon, Oddik og Arve, Jackson Cafe
Vi skjønner at vi nærmer oss Bourbon Street når musikken 'velter' mot oss, og plutselig er vi midt i New Orleans' mest berømte gate. Det spilles på hvert gatehjørne og vi føler at hele byen er en eneste stor fest. Tilbakelegger hele Bourbon Street, mens vi suger til oss masse nye inntrykk. Etter Bourbon kommer vi oss ned mot Mississippi og Jackson Square. Sulten og tørsten begynner å jage i oss, så vi slår oss ned på Jackson Square Cafe hvor vi spiser tradisjonell New Orleans suppe, Gumbo, kjempegod. Hva var det vi drakk, jo selvfølgelig Dixie Blackened Voodo øl, og det hele til 'live' musikk. 

Gatemusikanter Bourbon Street
Etter Gumboen på Jackson Square Cafe tar vi en tur langs Mississippi og ser hjuldamperen Natchez legge fra bredden, et imponerende syn. Beveger oss tilbake mot Bourbon Street hvor vi dropper innom Royal Cafe på Royal Street hvor tre av oss får oss litt rødvin, mens Arve sverger til øl. Her roer vi oss litt og får skrevet kort hjem, mens gatemusikantene spiller på utsiden. Plutselig er det stort opptog på Bourbon Street, vi stormer ut for å se hva dette er. Sannelig er det et helt brudefølge med hest og kjerre, janitsjarmusikk og alle gjestene på rad rekke som paraderer nedover gata. Har hørt at gravferder gjøres slik her nede, men ikke brudefølge. Spesielt og flott.

Royal Cafe, Bourbon Street


På kvelden fortsetter festen i Bourbon Street. Vi spiser lokal mat, blant annet 'Seafood pirouger' (godt, men litt tamt) og 'Sampler' (very hot). Men det helt spesielle er at servitøren, mørkhudede Jason fra Illinois, har vært folkedanser i Norge. Jason kan litt norsk og har blant annet vært i Stavanger og Voss. Utenfor syder det fortsatt av liv. Vi vil avslutte kvelden med litt ekte Zydeco musikk, men her blir vi lurt. Fikk vite at bandet skulle spille ett sett til, men dette stemte dessverre ikke. Derfor fikk vi kun 5 minutter med musikk før musikerne pakket sammen for kvelden. Prøvde å få tilbake våre 7 dollar, men det gikk ikke for tre av oss, selv om Jon greide det. Ruslet hjemover til hotellet via Bourbon, som fremdeles var i festrus.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar