Mandag 3.4.00 : New Orleans

Louis Armstrong statuen
I dag har vi bestemt oss for båttur, men først tok vi en tur i Louis Armstrong parken som ligger på den andre siden av veien for hotellet vårt. Flott park, men visstnok ikke trygg om natta. Deretter er det tid for frokost på stamstedet (spiste her også lørdag 1.4), QSR, Quarter Scene Restaurant, på stambordet. Arve og Jon prøvde 'waffles', som var en stor vaffel, både i høyde og bredde. Jan og Oddik litt mere konservative. De valgte en Andrew Jackson som består av egg, poteter og toast. Etter frokost var det tid for litt shopping i Bourbon Street, hvor vi handlet T-skjorter og typiske New Orleans masker. Var også innom Virgin og kjøpte oss noen CD'er på veien ned mot Mississippi.

Ved Mississippis bredd lå hjuldamperen Natchez og ventet på oss. Kjøpte biletter og gikk forventningsfulle ombord. Været var litt utrygt, men vi satte oss optimistisk ute. Optimismen hadde nok vært litt for stor, da et skikkelig uvær kom innover New Orleans området, og vi måtte trekke innendørs. Før vi gikk inn, rakk vi å oppleve damperens imponerende skovelhjul. Inne i salongen, en stor sådan, var det mulig å få seg mat og drikke. Vi valgte det siste (hm...), mens vi koste oss med litt tradisjonell New Orleans jazz, selvfølgelig levende.

Siste kvelden i New Orleans. Royal Cafe ventet på oss og leverte uten tvil turens hittil beste måltid. Nydelig forrett med kreps og saus. Hovedretten besto av en aldeles nydelig marinert ørret med dertil egnet saus. Til dessert, banan, sirup, is, kanel og portvin (hvem fikk den ville ideen...). Alt var topp, også vinen til $40 for en. Hele morroa kom på ca. kr. 600 pr. hode, men var det verdt det, ja. Det eneste problemet vi fikk, var at vi var blitt så mette at vi knapt kunne gå.


New Orleans skyline
Også denne kvelden var det fullt kjør på Bourbon, men siden vi skulle fortsette reisen til Texas i morgen, valgte vi å dra hjem til hotellet ca kl. 24:00. Flinke gutter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar