PopTronika Vol. 1 & 2

Det er sol og sommer og vi skal spille litt av sjangeren PopTronika. Har du ikke hørt om PopTronika?, da er det på tide. Begrepet oppstår når du spiller pop-musikk ispedd litt elektronika. Eller som barnebarnet Agnes sa, "farfar spiller Chill-musikk", jeg tok det som et kompliment.

Bilder fra Discogs.
Kunne selvfølgelig lagt alt i ei spilleliste, men synes det høres litt "tøfft" ut med Vol. 1 og 2. For det meste består min PopTronika av "gamle kjente" artister, men ikke "bare". 

Volum 1 åpner med den franske favorittduoen Air fra Versailles, det blir ikke feil. Nicolas Godin og Jean-Benoît Dunckel får hjelp av amerikanske Beth Hirsch på vokal. Engelske Beth Orton og amerikanske Beck må med, og selvfølgelig bergenser og DJ Espen Horne alias Bobby Hughes. "Nhu Golden Era" er et album som er spilt mye. Sveitsiske Boris Blank og Dieter Meier fra Yello er representert på vol.1 med hver sin soloplate. Legenden Brian Eno blir aldri feil, her med den vakre låten "By This River". Mere norsk med Erlend Øye, han fra Kings Of Convenience. Høy klasse på musikken til Øye. Londonduoen Alison Goldfrapp og Will Gregory danner gruppa Goldfrapp og her har jeg plukket en låt fra debutalbumet. Gotan Project er historien om argentinerne som tok med seg tangoen og flyttet til Paris. Lurt. Kruder (Peter) & Dorfmeister (Richard) fra Wien er veteraner som startet opp i 1993. Spenstig "trip hop". Vol. 1 avsluttes med gruppa Koop (Oskar Simonsson og Magnus Zingmark) fra Uppsala som har med seg Ane Brun på låten "Koop Island Blues".

Bilder fra Discogs.
Volum 2 åpner med et samarbeidsprosjekt mellom Malia og Boris Blank (fremdeles Yello). Malia har sine røtter i Malawi (Sørøst i Afrika), men har bodd i England siden tenårene. Elsker dette albumet. Norske Palace Of Pleasure her med sitt syvende album, og i følge medlemmene i bandet spiller de "discodub". I likhet med Air har også Phoenix røtter tilbake i Versailles. Love For Granted er en nydelig sak. Portishead, her med Beth Gibbons i førersetet, overgår det meste. Så er det bare å slippe løs to norske, Ralph Myerz and the Jack Herren Band og mere berømte Røyksopp. Røyksopp gir oss Astrid S. på vokal som en bonus. John og Yokos sønn, Sean Ono Lennon, her med et "svevende" flott stykke musikk. Gamle kjenninger fra California, og fra deres siste album Blu Wav, hører vi Grandaddy. Store favoritter. Litt nyere bekjentskap for meg er australske Tame Impala, men jeg skal nok sørge for å bli litt bedre kjent med disse "tamme antilopene". Avslutter med tre kjenninger, Thievery Corporation (Washington DC), Gorillaz (Essex UK) og Yello (Zurich, Sveits). Verdig avslutning dette her.

       

Spilleliste PopTronika Vol. 1 : Spotify     Tidal     Qobuz     YouTube

  • Låt - Artist - Album

  1. All I Need - Air - Moon Safari
  2. Daybreaker - Beth Orton - Daybreaker
  3. Think I'm In Love - Beck - The Information
  4. Olympic Girls - The Bobby Hughes Combination - Nhu Golden Era
  5. Vertigo Heroes - Boris Blank - Resonance
  6. By This River - Brian Eno - Before And After Science
  7. Night Porter - Dieter Meier - Out of Chaos
  8. Garota - Erlend Øye - Legao
  9. Lovely Head - Goldfrapp - Felt Mountain
  10. Una Musica Brutal - Gotan Project - La Revancha del Tango
  11. Black Baby - Kruder & Dorfmeister - Shakatakadoodub
  12. Koop Island Blues - Koop - Koop Islands

Spilleliste PopTronika Vol. 2 : Spotify     Tidal     Qobuz     YouTube
  • Låt - Artist - Album

  1. Celestial Echo - Malia & Boris Blank - Convergence
  2. Nighttime Without Darkness, Daytime Without Light - Palace Of Pleasure - Undarkness
  3. Love for Granted - Phoenix - Alphabetical
  4. It's A Fire - Portishead - Dummy
  5. Casino - Ralph Myerz and the Jack Herren Band - A Special Album
  6. Just Wanted To Know - Røyksopp - Profound Mysteries III
  7. Heliopause - Sean Ono Lennon - Asterisms
  8. Cabin in My Mind - Grandaddy - Blu Wav
  9. Love/Paranoia - Tame Impala - Currents
  10. 33 Degree - Thievery Corporation - Radio Retaliation
  11. Baby Queen - Gorillaz - Cracker Island
  12. The Vanishing Of Peter Strong - Yello - Point

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar