Musikktreff Tønsberg 270824@JonsPlace

Bilder fra Discogs.
"I alle dager", wow, har det blitt en ny standard på våre treff? ikke pizza, men reker. "I like". Store fine som hadde "svømt" helt i fra Grønland.

Musikken, en herlig blanding av kjente kjære artister til nye og totalt ukjente. Når det gjelder sjangre så er spredningen som vanlig stor. Geografisk så er vi innom Norge, Sverige, USA, UK, Østerrike, Saudi Arabia/Pakistan og Polen. Bjørn hadde valgt to eksempler fra Polen, vi skal nemlig ganske så snart på guttetur til Gdansk. Det gjelder å være forberedt. Ikke helt uventet er de amerikanske artistene i flertall.

Spillelista denne gang klokker inn på 1 time og 35 minutter. Mange lange låter, og Joe Zawinull med låten Doctor Honoris Causa tar en klar seier med sine 13 minutter og 47 sekunder. God lytt og les gjerne spillelistas omtale under.

 

Spilleliste : Spotify     Tidal     Qobuz     YouTube

  • Låt - Artist - Album

  1. Archbishop Harold Holmes - Jack White - No Name (2024) Jon
  2. Desert Island Woman - Chilli Willi and the Red Hot Peppers - I'll Be Home (1970) Oddik 
  3. Don't Break My Heart - Hania Rani - Ghosts (2023) Bjørn
  4. While My Guitar Gently Weeps - Morgan James - The White Album* (2018) Arve
  5. I Saw Her Standing There - Little Steven & The Disciples of Soul - Macca To Mecca! (2019) Jan
  6. Doctor Honoris Causa - Joe Zawinul - Zawinul (1971) Jon
  7. Aey Nehin - Arooj Aftab - Night Reign (2024) Oddik
  8. Zbuntowany Anioł - Zakopower - Na Siedem (2007) Bjørn
  9. Nothing Else Matters - Scott Bradlee's Postmodern Jukebox - Fake Blues* (2017) Arve
  10. Disaster - The Red Clay Strays - Made by These Moments (2024) Jan
  11. Say Wow - Blue Lab Beats - Blue Eclipse (2024) Jon
  12. World of Love - Groundation - Dub Rock (2024) Oddik
  13. West Georgia Blues - Jontavious Willis - West Georgia Blues (2024) Bjørn
  14. Boonville Stomp - Les Claypool's Duo de Twang - Four Foot Shack (2014) Arve
  15. Spiral Dance - Keith Jarrett - Belonging (1974) Jan
  16. Le Freak - Chic - C'est Chic (1978) Jon
  17. 20-20 Vision - Charley Crockett - Visions of Dallas (2024) Oddik
  18. Wrong Ones - Post Malone - F-1 Trillion (2024) Bjørn
  19. Get Around - Lake Street Dive - Good Together (2024) Arve
  20. The Border - Willie Nelson - The Border (2024) Jan
* NB! finnes ikke på Qobuz

  • Jack White er tilbake i "garasjen" med sitt sjette album. Til glede for mange. Produsert i Nashville, men vi er langt unna "country". - Hvor fikk egentlig gruppa The Red Hot Chili Peppers tak i navnet sitt? Svaret kommer nok her fra 70-talls gruppa Chilli Willi and the Red Hot Peppers. En godt bevart hemmelighet denne gruppa fra London. Frontfigur og strengenes mester Phil Lithman (1949-1987) ble senere gitarist i det amerikanske kultbandet The Residents. Lithman fikk her kunstnernavnet Snakefinger. - Polske Hania Rani (Hanna Raniszewska f. 1990) lager vakker musikk i elektronika/jazzlandskapet. For sikkerhetsskyld kommer Hania fra Gdansk. - Sanger og skuespiller Morgan James (f. i Idaho 1981) er en ganske modig artist som har gått til det skrittet å spille inn hele White Album, låt for låt. Artistdama Morgan greier seg bra og Arve har kommet et skritt nærmere ekte Beatles. - En ekte Beatle får vi dog på neste innslag idet Paul McCartney er gjest på live-albumet til Little Steven & The Disciples of Soul. Vi hører en av de sangene Paul ville ha tatt med til en øde øy, I Saw Her Standing There.
  • Jazzmannen Joe Zawinul (Josef Erich Zawinul 1932-2007) født i Wien var med å danne Weather Report, her med soloalbumet Zawinul (1971). Tangentene er Zawinuls venner og dette er strålende, krevende og vakkert. - Arooj Aftab (1985) født i Saudi Arabia, men bodde med sine pakistanske foreldre i Pakistan fra hun var 10 år. Dette er hennes fjerde album, sjanger ifølge Wikipedia, minimalistisk jazz. - Vi er tilbake i Polen, nærmere bestemt i Zakopane hvor vi finner folkemusikkgruppa Zakopower. Deilig moderne folkemusikk med inspirasjon som strekker seg nedover i Europa. - Gjenhør med Scott Bradlee's Postmodern Jukebox er ikke å forakte. Pianist Scott Bradlee er fra New York og samler mange forskjellige artister på sine plater. På dagens spilleliste tolker han Metallica på sin måte med Kaeyra (Caroline Baran) på vokal. - I Mobile, Alabama, finner vi gruppa The Red Clay Strays og deres andre album. Ifølge Jan er det ingen dårlige låter her, så da er det vel bare å spella Made By These Moments.
  • Blue Lab Beats er en duo fra London som holder på med jazztronika. Låten Say Wow er for meg "rap", men plata er variert og lån gjerne øret til den vakre instrumentalen Sky Paradise. - Sender en takk til DUBens gudfar, Lee "Scratch" Perry, uten Perry antagelig ingen album fra gruppa Groundation (California). Albumet Dub Rock tror jeg alle stereoanlegg fortjener å høre. - Vi gjettet på The Five Blind Boys Of Alabama, men der tok vi feil. Feil stat, vi skulle til Georgia og artisten Jontavious Willis (f. 1995). Framover må vi holde et øye med Jontavious, for dette var flott. - Les Claypool's Duo de Twang er Les Claypool (bass) og Bryan Kehoe (gitar). Les kommer fra gruppa Primus og Bryan holder til hos M.I.R.V, begge grupper fra California. Duo de Twang er i følge Les Claypool "my fuck-off vacation band" og spiller alt fra rock og country til bluegrass. - Keith Jarrett (piano) har med seg Jan Garbarek (saksofon), Palle Danielsson (bass) og Jon Christensen (trommer) på albumet Belonging, stor jazzkunst fra 1974.
  • Lett å komme i godt humør når Chic drar i gang med sin funky disco. Låten Le Freak fylte helt sikkert dansegulvet i 1978. Den legendariske produsenten og gitaristen Nile Rodgers startet bandet i 1976. - Amerikanske Charley Crockett er "country" artist, men valgt låt til spillelista er faktisk reinspikka blues. Prestasjon, har gitt ut to fenomenale album hittil i 2024 (april og juli). - Amerikanske Post Malone (Austin Richard Post f. 1995) er artisten som har greid kunststykket å konvertere fra hip-hop til country på sitt rykende ferske album, og han greier det med glans. - Lake Street Dive dukket opp i Boston, Massachusetts, i 2004. Snill, fengende pop-musikk produsert av Mike Elizondo og med Rachael Prices utmerkede vokal. - Flott avslutning med Willie Nelsons (f. 1933) album The Border som er hans 75. studioalbum. Mer enn imponerende.   

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar