Sven Nilsen

Oddiks Kjeller

I serien 'Gjest i studio'
 Sven Nilsen


Det er med glede vi kan presentere nok en ‘Sandefaen’ (Svens egen uttalelse) her i Oddiks Kjeller. Sven ble riktignok født i Oslo i det herrens år 1954, men på slutten av 50 tallet flyttet han til Sande. Pålitelige kilder i fra miljøet den gang, kan bekrefte at bygda ikke ble den samme etter at Sven inntok den.
Den musikalske karrieren startet allerede i 8 års alderen, da Sven lærte seg å spille trekkspill. Siden ble det band i Sande (ca. 1970), og dette var gutta som fikk Sandebygda til å svinge. I tillegg til å traktere trekkspillet var Sven nå også gitarist og vokalist i de banda han var med i.
I 1977 tok Sven fornuften fatt og flyttet til byen under fjellet, noe vi i Holmestrand bør være ekstra takknemlige for. Her var Sven med på å starte Lorteteigen kor, som senere ble til Lorteteigen revyene og i dag Holmestrand Byteater. 
Uansett hva Sven har vært med på, så er det nok som Bullmilk medlem han er mest kjent. Bullmilk, en legendarisk gruppe som turnerte Norge og Danmark på kryss og tvers i løpet av 11 år. En helg kunne de f.eks. fredag spille i Førde for så å spille i Stavanger på lørdag, og alt dette ved siden av ordinær jobb resten av uka. Det er bare å ta av seg hatten for en slik innsats. Når det gjelder Danmark bør det nevnes at Bullmilk gjorde kjempejobber på festivalene i SkagenTønder og Midt-Fyn. Bullmilk greide også å spille inn en CD i løpet av denne perioden. Albumet "No Yii-Ha's Please" fikk meget god omtale av kanskje  Norges fremste blues kjenner, nemlig Øyvind Pharo i musikkavisen BEAT, et tidsskrift som dessverre ikke eksisterer lenger. 
I dag jobber Sven med ungdom i Holmestrand, og da med det han liker aller best, nemlig musikk. Du kan bare se hvordan det lyser i øynene til Sven når han entusiastisk snakker om unge band fra distriktet, slik som f. eks. Grand Alchemist og Televitionary. Når det gjelder egen karriere så har Sven noe på gang sammen med to tidligere medlemmer i fra Bullmilk,  Hans Graasvold og Karl Aasland. Vi snakker nå om en akustisk trio med forkjærlighet for Bluegrass, spennende. Lyttere av Oddiks Kjeller har allerede fått en smakebit i form av låten ‘Old Plank Road’ spilt inn i Elg Studio i Holmestrand, Svens andre ‘hjem’, så følg med. 
Holdt på å glemme at Sven også i 2 år har reist rundt som pub-musiker, det viser bare hans mangfold. Jarl og Oddik i Oddiks Kjeller ønsker oss Sven snart tilbake som gjest i studio.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar