John Bjølgerud

Oddiks Kjeller

I serien 'Gjest i studio'

John Bjølgerud alias 'Jonnemann'

Jonnemann er 56 modell og som han sier selv 'en enkel gutt i fra Sande'. Via Mørkassel gård vokste gutten opp på Vingjordet ikke langt unna Sande sentrum. 

Hva drev Jonnemann på med i oppveksten, jo det blir sagt at han drev med friidrett (lengde hopp) og fotball (målmann), men.... dette må ha vært venstrehåndsaktiviteter, for i følge han selv var Jonnemann 'svært aktiv' i jordbæråkeren, og det er ikke få 'jordbær' den gutten har plukket (på).

Lørdagene ble i ungdomstiden ofte tilbrakt på 'Sossen' (Hotell Societeten) i Holmestrand, helt til han en lørdagskveld fikk 3 ukers (eller var det måneder ?) karantene for å ha fornærmet serveringsdama.  Det vår mann, Jonnemann, ikke visste, var at hun også var dama til dørvakta. Det hører med til historien at Jonnemann fikk tilbud om å be om unnskyldning, men som den prinsippfaste personen han er, holdt han på sitt og måtte forlate 'Sossen' for en stund.

Gutten har i de senere år gått under dekknavnet 'Halv-sju', et navn han opparbeidet seg på en av våre musikkturer til fjells. I samme åndedrag kan det nevnes at han på de samme turene elsker å gjemme ting og å imitere Bob Dylan, det siste for å ergre Oddik.

Jonnemann har vokst opp til å bli en god samfunnsborger som støtter norsk musikk, noe som gjenspeiler seg i hans musikkvalg til Oddiks Kjeller. I Oddiks Kjeller er Jonnemann som veteran å regne, og det er aldri problemer med å få den mannen til å snakke, han formelig storkoser seg i studio. Det er ikke alltid helt uproblematisk å ha med 'stemmen i fra Eik' i Oddiks Kjeller, for han liker å komme med overaskelser, som den gangen han innførte lytterkonkurranse i Kjellern bak Oddiks rygg.

I dag bor Jonnemann med sin familie på Eik, hvor han blant annet engasjerer seg som trener for yngre lag i fotball.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar