Musikktreff Åsgårdstrand 070922@JansPlace

Album collage
Mye musikk denne gang, hele 20 album var vi innom på vårt musikktreff hos Jan i Åsgårdstrand. Det ble også "tid" til et bonuskutt med Tønes og hans utrolig tøffe og morsomme låt Spleiselag/Waldorfsalat fra albumet Thilda Bøes Legat.

Jan åpnet med fransk/canadiske Theo Lawrence & The Hearts. Oppdaget i Bergen hvor  Lawrence med kassegitar varmet opp for Allison Krauss og Robert Plant. Melodisk country av høy klasse. Katie Melua i tospann med fiolinisten Simon Goff er ute med nytt album. Vi er skjønt enige om at Katie innehar en av de flotteste stemmene på denne planeten. Fra Brooklyn kommer Big Thief, hvor Adrianne Lenker synger og skriver de fleste av låtene. Fra deres femte album hører vi vakre Change. Øystein Wingaard Wolf har en stemme ala Tom Waits og han lager personlig og sterk musikk. Gjenhør med Wyclef Jean, som gjestet Tønsberg i sommer, er spennende. Avdøde countrystjerne Kenny Rogers er med på låten Kenny Rogers-Pharoahe Monch Dub Plate, og dette er bare helt rått.

Undertakers Circus spilte på Stallen i Horten for en tid tilbake, og der var dagens vert. Debutalbumet Ragnarock er det beste. Referanser til Blood Sweat & Tears, Chicago og Osibisa på samme plate er kuult og låter bra. Den norske duoen Ask Carol gir ikke ved dørene, hartslående rock med samme besetning som White Stripes, men kjønnene har byttet rolle. Hun på gitar, han på trommer. Undertegnede var på Rockefeller og hørte på legendariske The Zombies, så da måtte det selvfølgelig bli litt musikk fra St. Albans, UK. Vi droppet pyroen når tyske Rammstein ble spilt. Dannet i 1994 og har solgt over 20 millioner album, imponerende på alle måter. Historien til The Residents albumet Commercial Album er både spesiell og morsom. For å bli spilt på radio laget gruppa låter som varte i ett minutt og mellom to til fire sekunder, akkurat den tiden en reklamepause tok. Det geniale var at de kjøpte seg reklametid og fikk på den måten spilt albumet. Historien forteller ingenting om hvor vellyket dette var.

Skotske Jackie Leven er nok en favoritt blant to av oss. Litt uortodoks Leven er nok albumet Shining Brother Shining Sister. Jeg må nok høre litt mer på dette albumet. T-Bone Burnett (vokal/gitarer), Keefus Ciancia (tangenter) og Jay Bellerose (trommer) har kommet til andre album i trilogien The Invisible Light. En utrolig fin produksjon, og det er bare å vente på at avslutningen skal bli like bra som de to første. Fransk pop-musikk med Étienne Daho er ikke hverdagskost, men det blir nok mer fransk pop i framtida. Den norske duoen i The Milkmen er Hermund Nygård (trommer, fotbass, vaskebrett, banjo, vokal m.m.) og Svein Erik Martinsen (gitar, vokal, m.m.), og de spiller i følge dem selv blues og umoderne jazz. Vi kjører på med mere jazz. Fra årets VM-by i friidrett Eugene, Oregon, kommer gruppa som rett og slett har tatt hjemstatens navn. Oregon har holdt på siden 1970 og gitt ut ca. 30 album, respekt. Gitaristen Ralph Towner er nok (ihvertfall for meg) det mest kjente medlemmet.

Blue Rodeo på "speed" med låten Restless fra det suverene albumet Lost Together. Kåbbåi pønk. Stockholmeren Peder af Ugglas (f. 1962) spiller flott instrumentalmusikk på gitar og piano. Gitarspillet og låtene minner oss om Ry Cooder og hans filmmusikk. Fra Stavanger kommer artisten Anette Askvik (f. 1983). Askvik med piano som sitt instrument komponerer sine egne låter. Hennes debutalbumet Liberty ble lovprist for sin flotte lyd. Tittellåten Liberty brukes ofte i HI-FI kretser til test av anlegg. Sørgelig og trist gikk Joey DeFrancesco altfor tidlig bort i august i år kun 51 år. Joeys hovedinstrument var Hammond B3, men han var også meget habil på trompet og tenor saxofon. R.I.P. Joey DeFrancesco. Fra Algerie kommer gruppa Imarhan. Moderne musikk fra en oase full av rytmer. Aboogi er deres tredje album og som deres to første gitt ut på det anerkjente tyske plateselskapet City Slang. Verdt en lytt.      

Spilleliste : Spotify     Tidal     Qobuz     YouTube

 • Låt - Artist- Album 

 1. Search Your Heart - Theo Lawrence & The Hearts - Homemade Lemonade (2018) Jan
 2. Textures of Memories - Simon Goff/Katie Melua - Aerial Objects (2022) Arve
 3. Change - Big Thief - Dragon New Warm Mountain I Believe In You (2022) Oddik
 4. Satan's Trumpet - Øystein Wingaard Wolf - I'm the Ploughman (2002) Bjørn
 5. Kenny Rogers-Pharoahe Monch Dub Plate - Wyclef Jean - The Ecleftic -2 Sides II A Book (2000) Jon
 6. Ragnarock - Undertakers Circus - Ragnarock (1970) Jan
 7. Control You - Ask Carol - AC I: Control You (2022) Arve
 8. Beechwood Park - The Zombies - Odessey And Oracle (1968) Oddik
 9. Zeit - Rammstein - Zeit (2022) Bjørn
 10. Easter Woman - The Residents - Commercial Album (1980) Jon
 11. Classic Northern Diversions - Jackie Leven - Shining Brother Shining Sister (2003) Jan
 12. Realities.com - T-Bone Burnett/Keefus Ciancia/Jay Bellerose - The Invisible Light: Spells (2022) Arve
 13. A Little Bit of Rain - Étienne Daho - Surf (Volumes 1 & 2) (2020) Oddik
 14. You Are My Sunshine - The Milkmen - You Can't Judge a Book (2022) Bjørn
 15. Fall - Oregon - Out Of The Woods (1978) Jon
 16. Restless - Blue Rodeo - Lost Together (1992) Jan
 17. Temporary Guest - Peder af Ugglas - Go Easy (2022) Arve
 18. Light - Anette Askvik - Multiverse (2022) Oddik
 19. In That Order - Joey DeFrancesco - Trip Mode (2015) Bjørn
 20. Achinkad - Imarhan - Aboogi (2022) Jon
 21. *Spleiselag/Waldorfsalat - Tønes - Thilda Bøes legat (2021) Bjørn
* bonusspor

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar