Ronnie Lane (1946-1997)

Har fulgt med Ronnie Lane (Ronald Frederick Lane) med klengenavnet Plonk, helt siden Small Faces dager på 60-tallet. Har laget en spilleliste med Ronnie Lane som vokalist gjennom hans karriere fra midten av 60-tallet og fram til 1980. Dessverre fikk han  konstatert MS (Multippel sklerose) i 1977 og døde av dette i en alder av 51 år i 1997.    

Lane vokste opp i Essex i arbeiderstrøket Plaistow sydøst i England. I 1965 dannet han gruppa Small Faces sammen med Steve Marriott (gitar/sang), trommeslager Kenney Jones og Jimmy Winston på tangenter. Ronnie fikk æren av å spille bass og noen ganger også vokal. Ian McLagan tok over for Winston og Small Faces som vi kjenner dem var et faktum. Marriott og Lane regnes som Small Faces Lennon og McCartney. Sammen laget de hiter som All Or Nothing, Itchycoo Park og Lazy Sunday.

I 1969 var det slutt på Small Faces. Steve Marriott dannet Humble Pie og Ronnie Lane, Kenney Jones og Ian McLagan startet Faces med kameratene Ron Wood og Rod Stewart. Etter fire album var det slutt med Faces i 1975, og Ronnie Lane gir seg ut på nye eventyr.

Gir ut soloalbum (1974) og knytter til seg nye musikere i gruppa Slim Chance. I følge Ronnie er det greit å kalle seg Slim Chance (liten sjanse). Ambisjonene med store hit-singler er ikke de helt store for deres folk-country inspirerte musikk, selv om singelen How Come havner på UK lista og plass nr. 11. Han får også en viss suksess sammen med Pete Townshend med det aldeles utmerkede albumet Rough Mix. Ronnie finner også tilbake til sin gamle mate Steve Marriott, og sammen lager de albumet Majic Mijits som kommer ut i 1980. Dette blir også siste bidrag på denne spillelista.

I 1984 flyttet Ronnie Lane til Texas (Houston og Austin), dette fordi klimaet var godt for hans sykdom, og så mistenker jeg at musikkmiljøet i Austin også var bra for den godeste Ronnie Lane, selv om det så vidt jeg har erfart aldri kom noen offisielle utgivelser fra USA utenom noen live-plater. Anbefaler BBC dokumentaren The Passing Show : The Life And Music Of Ronnie Lane. R.I.P Ronnie Lane.

Enjoy the music

Spilleliste : Spotify     Tidal     YouTube

Tittel på låt og låtskriver - Album - Artist (år utgitt)
 1. Shake (Sam Cooke) - Small Faces - Small Faces (1966)
 2. Something I Want To Tell You (Marriott/Lane) - Small Faces - Small Faces (1967)
 3. Show Me The Way (Marriott/Lane)  - There Are But Four Small Faces - Small Faces (1968)
 4. Song Of A Baker (Marriott/Lane) - Ogdens Nut Gone Flake - Small Faces (1968)
 5. Stone (Lane) - First Step - Faces (1970)
 6. Richmond (Lane) - Long Player - Faces (1971)
 7. Debris (Lane) - A Nod Is As Good As A Wink... To A Blind Horse - Faces (1971)
 8. Flags And Banners (Lane/Stewart) - Ooh La La - Faces (1973)
 9. Tell Everyone (Lane) - Anymore For Anymore - Ronnie Lane (1974)
 10. Anniversary (Lane) - Ronnie Lane's Slim Chance - Ronnie Lane & Slim Chance (1975)
 11. One For The Road (Lane) - One For The Road - Ronnie Lane & Slim Chance (1976)
 12. Nowhere To Run (Lane) - Rough Mix - Pete Townshend & Ronnie Lane (1977)
 13. Good Ol' Boys Boogie (Lane) - See Me - Ronnie Lane (1979)
 14. Bombers Moon (Lane) - Majic Mijits - Steve Marriott & Ronnie Lane (1980)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar