Torsetlia 24 - 27 september 2020

Nore og Uvdal

Årets guttetur i musikkens ånd gikk av kjente årsaker innenlands i 2020. I god "gammeldags" tradisjon ble valget, hyttetur til fjells. Før våre turer ble flyttet utenlands har vi vært på diverse hytter med musikk, konkurranser, småturer og ikke minst god mat og godt drikke. Det hele startet tidlig på 90-tallet.

Stor hytte med plass til 18 personer ble leid på Torsetlia Fjellstue og Hyttegrend i Nore og Uvdal kommune. Her skulle det være god plass til 8 personer, noe det også var.


Torsdag 24 september

Allerede i 13 tida var syv av oss på plass i hytta på Torsetlia, etter en rolig kjøretur fra Vestfold og Grenland. Sverre ankom litt seinere pga. jobb. Hytta var ikke helt ny eller moderne, men plassen var som sagt upåklagelig. Godt med soverom og stor stue med langbord og sofagruppe med sitteplasser foran peisen. Bjørn hadde leid trådløse bluetooth høytalere, JBL PartyBox 300, som skulle sørge for at det ikke skulle bli stille i stua. Kan trygt si at disse sparket godt i fra seg, selv om vi fikk litt problemer med å parre høytalerne.

Boblebadet ble frekventert og pga. corona måtte vi dele oss og kjøre to puljer med bobler. For noen av oss var dette første gang i boblebad, ga mersmak.

Tradisjonen tro hadde Jonnemann kjøpt inn sjømat til kvelds. Koste oss veldig med utmerkede varer fra havet, aldri feil dette. Som dessert ble det spilt musikk via JBL'ene til seint på natt. I følge gamle sedvaner ble turen offisielt innviet med White Zombie (More Human Than Human), Prodigy (Poison) og Yes (Every Litle Thing). New York City bandet White Zombie røsker godt i innvollene og festen kan begynne.


Fredag 25 september

Vi våkner forholsvis tidlig på fredag morgen til et flott høstvær, og i tillegg kan vi gratulere Arve med dagen. Først frokost med speilegg hvor Jonnemann tar sjefsrollen, flink gutt. Deretter må vi komme oss ut i naturen og opp i fjellet. Flotte turstier i området rundt Torsetlia, og litt opp i høyden over tregrensa venter et fargesprakende teppe på oss. Vi er rett og slett heldig med både vær og farger denne høstdagen. Det påstås av noen at vi ser isbreen Hardangerjøkulen (1863 moh.) i det fjerne, så la oss tro det. Høyeste punkt vi kommer oss opp på er 1150 meter. Men for noen flotte farger vi opplever.


Vinnere DSR 2020

Tilbake på hytta disker Jonnemann opp med pølser og tilbehør, smaker godt etter en tur i Guds frie natur. Undertegnede lager fårikål og mens den står og putrer på ovnen gjøres det klart for DenStoreRockeprøven (DSR) 2020. Årets tema er, trommeslagerne. Parsammensetningen (to på hvert lag) ble trukket kvelden før. Jon og Jonnemann knuser resten av feltet, og aldri i DSRs historie har seieren vært så klar. Vinnerkrus blir delt ut til de glade vinnere.

Fårikålen smaker godt etter en anstrengende konkurranse, og vi må ikke glemme å nevne Jans perfekt kokte mandelpoteter, klasse. Det blir spist lenge og godt, og deretter strømmer mere musikk ut av JBLene. Stemningen er god, musikken er høy og det er ingen vits i å bremse. Det blir seint for noen av oss, men det er det verdt.


Lørdag 26 september

Kontrastene kunne ikke vært større. Lørdag morgen våkner vi til første smak av kong vinter. Ca. 10 cm. med nysnø har kommet i løpet av natta. Dette gjorde det vanskelig å finne stiene i området, så vi valgte å gå en tur langs riksveien istedet. Ikke helt trygt, men vi tok allikevel sjansen, og det gikk bra. Vi utførte ca. fem kilometer før vi landet innom Torsetlia Fjellstue i følge med en halvliter pils. Fjellstua var coronatilpasset, meget bra.

Boblebadet blir besøkt og til lunch lurer vi i oss noen pølser. Deilig å bare suse avgårde, alle mann (DeLillos 1986). Verdensproblemer blir løst rundt pølsegryta og stemningen er som vanlig god. 

Dagens middag (sein) er bacalao (den norske versjonen), tilberedt på Meny i Åsgårdstrand. Den var meget god, sekser på terningen.

Mere musikk blir fortært utover kvelden, men Bjørn, neste gang må du spille Music For Gong Gong med Osibisa før alle har lagt seg.


Søndag 27 september

Hjemreisedagen er kommet. Etter frokost, med en solid spansk omelett laget av Jonnemann, ryddes hytta og søppel kastes. Det går raskt når alle tar i et tak. Kl. 10 er vi på hjula med nesa mot Vestfold og Grenland. Da gjenstår det bare å takke for nok en vellykket tur med Gutta Gutta.Spilleliste DSR 2020 : Spotify     Tidal     YouTube

DSR 2020 Deltaker

DSR 2020 Fasiten   

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar