Steve Forbert, John Dee, Oslo, Søndag 6. april

Steve Forbert er en amerikansk singer songwriter, født i Meridan, Mississippi i 1954. Han har 15 flotte studioalbum på samvittigheten. Det første kom i 1978 og det foreløpig siste i 2012. Jeg oppdaget Steve med hans syvende album, The American In Me, som kom ut i 1992. Et fabelaktig flott album.
Steve Forbert, John Dee 6.4.14

Gamle artister starter ofte presis. Når dørene åpner kl. 20:00 da kan man forvente at Steve starter kl. 21:00. Og sannelig, presis 21:00 entrer min gamle helt scenen på John Dee.

Steve har alltid opptrådt alene med sin gitar og med følge av et titalls munnspill de tre konsertene jeg har fått oppleve med han. Dette er andre gang i Oslo, forrige konsert var i 1995 tror jeg. Konsert nr. to med Steve var på Cactus Cafe i Austin, Texas, våren 2000. Dette i forbindelse med guttetur til USA sammen med gode venner, Arve, Jan og Jon.

Steves gamle hullete Gibson gitar fra Austin var nå byttet ut med en ny Gibson, og i følge pålitelige kilder var det en J45, en klassisk Gibson som første gang ble produsert i 1942.Et hav av gode låter har han å velge fra, og publikum ble oppfordret til å komme med seks ønskelåter. En blant publikum prøvde seg på Romeo's Tune, men fikk klar beskjed om at det var dumt å kaste bort et ønske på en låt som garantert ville komme. Ønskelåtene ble selvfølgelig innfridd.
Steve Forbert, John Dee 6.4.14

I løpet av den ca. to timer lange konserten kom mange av mine personlige favoritter, og av disse har jeg laget en spilleliste på Spotify og Wimp. Et av de store høydepunktene var låten Stolen Identity, en herlig låt med ditto herlig tekst. Her er et lite utdrag fra teksten.


There aint no tellin' where I'll be,
Because of late there's two of me
And one has tons of fun for free
With my sto-len i-den-ti-ty!
(With my stolen identity)

An angry husband's at my door,

I have not met his wife before;
He's not convinced and wants t' fight,
I guess I had some fun last night!
Etter trampeklapp og tre bonuslåter, blant andre Romeo's Tune, var det klart for salg av album og autografskriving. Finn Bjelke var langt framme i køen og fikk sin autograf. Jan og undertegnede fikk både autograf og bilde som dengang i Austin for fjorten år siden. Fikk inntrykk av at den godeste Steve Forbert syntest dette var svært så morsomt. Signering av et fjorten år gammelt bilde og nytt bilde i samme positur som sist slo an. Må innrømme at jeg også hadde en fin stund i dette øyeblikk.


En trivlig kveld på John Dee med Steve Forbert i hovedrollen var så over.    

Jan, Steve og Oddik Austin, våren 2000.
Jan, Steve og Oddik John Dee, våren 2014

Spilleliste : Spotify Wimp

 1. Going Down To Laurel, Album : Alive On Arrival (1978)
 2. What Kinda Guy, Album : Alive On Arrival (1978)
 3. Complications, Album : Jackrabbit Slim (1979) 
 4. Romeo's Tune, Album : Jackrabbit Slim (1979)
 5. The American In Me, Album : The American In Me (1992)
 6. Rock While I Can Rock, Album : The American In Me (1992)   
 7. New Working Day, Album : The American In Me (1992)
 8. It Sure Was Better Back Then, Album : Mission Of The Crossroad Palms (1995)
 9. Rose Marie, Album : Evergreen Boy (2000)
 10. Stolen Identity, Album : Live In Lexington (2014)
 11. All I Asked Of You, Album : Over With You (2012)
 12. All I Need To Do, Album : Over With You (2012)
 13. Baby I Know, Album : Over With You (2012)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar