Musikktreff Porsgrunn 311012@ArvesPlace

Fint med ny vei til Porsgrunn fra Larvik, og vi ser fram til den dagen hele E-18 er ferdig fra Tønsberg til Grenland.

Etter en boikott av Peppes på Downtown var vi nå tilbake her for å spise. Utmerket pizza, og ingenting å klage på denne gangen.

Den obligatoriske turen innom Platekompaniet er ikke like spennende som det en gang var. Musikkutvalget er der fremdeles, men konkurransen fra DVD filmer begynner å ta overhånd. Compact Diskens død er kanskje ikke så langt unna. Tida vi bruker på PK blir kortere og kortere, så denne gangen kommer vi oss raskt hjem til Arve, for å kose oss med vår medbrakte musikk.


Musikken :
 • Jessie Ware : Nok en soulinspirert artist fra U.K, som er ute med sitt debut album. Stillferdig og meget behagelig.
 • Genesis : Med mesterverket Foxtrot fra 72. Høydepunkt, hele side to med Supper's Ready (22 min. og 58 sek.). 
 • Arild Nyquist : Samleplaten I Sans Og Samling inneholder mange høydepunkter, og Nyquists tekster er i en klasse for seg.
 • Amund Maarud : Nytt album, Dirt, hvor uttrykket har beveget seg bort i fra den klassiske bluesen. Nærmere BigBang vil jeg si, men for all del en solid plate fra Maarud gutta. 
 • Little Feat : Debut albumet med samme navn slår ikke feil. Feats tre første album er alle klassikere på øverste nivå.
 • Elephant 9 : Nytt bekjentskap fra moderlandet i jazzlandskapet. Vi hører ekkoet av Terje Rypdal, og i følge Jon er elefantene også inspirert av Miles Davis og Bitches Brew fra 1970.
 • Erland & The Carnival : prosjektet til multi instrumentalist Simon Tong (Verve, Blur) kom i fjor ut med sitt andre album, jeg vil kalle dette for moderne prog-rock. Spennende synes jeg.
 • Small Faces : Debut albumet til modsens yppersteprester kom i 1966 og inneholder et knippe klassiske perler. Jon så dem på Sentrum Scene, slutten av 60-tallet. Heldiggrisen.
 • Diverse Artister : I 2008 ble det i Norge gitt ut en veldedighets CD med slagordet Ta Vare På Ulven. Albumet inneholder sanger med en rekke profilerte artister, Bruce Springsteen, Elvis Costello, Tony Joe White, Eric Burdon for å nevne noen. En flott samling.
 • Rush : En flott oppvisning i trommekunsten fikk vi servert på denne musikk DVDen. Perkusjonist Neil Peart er i førersetet på den 9 min. lange soloen, Der Trommler. Artig navn forresten.
 • David Byrne & St. Vincent : Legendariske Byrne fra Talking Heads har slått seg sammen med artisten St. Vincent (Annie Erin Clark 1982) på dette spennende albumet. Lyden av Talking Heads høres i det fjerne.
 • The Pogues : Fjerde albumet Peace & Love fra 89 er bra og Shane McGowan er ennå oppegående og leverer varene.
 • Dexys : I 2012 har Dexys Midnight Runners blitt til Dexys. Et solid comeback etter 27 år i dvale for Kevin Rowland, jeg er faktisk imponert.
 • Diverse Artister :  DVDen We Walk The Line er en flott konsert med diverse artister som hyller Johnny Cash. Konserten fant sted i ACL's Moody Theater in Austin, Texas, April i år. Med andre ord, ferske saker. Anbefales.
 • Tom Morello : Gitarist i Rage Against The Machine, Tom Morello har en flott dyp stemme, som passer utmerket til musikken på albumet The Fabled City. Musikken ligger et godt stykke unna uttrykket til Rage.
 • The XX : Engelsk indie band som startet opp i London, 2008. Coexist er deres andre forsøk på albumhimmelen. Herlige duetter, kvinne og mann.
 • Nick Lowe : Nick har utviklet seg til å bli en ekte 'crooner', noe han beviser til fulle på Dig My Mood fra 98. Mr. Lowe er en av mine store helter.
 • Prince : Og fra en av mine store helter til Jons store helt. Gold Experience er vel fra perioden han kallte seg The Symbol. Funky saker som fikk **** i Allmusic.
 • Friedrich Gulda : Piano virutuos, østerriske Friedrich Gulda, har med seg Barbara Dennerlein på Hammond B3 på denne konserten fra Munich Philarmonie. I følge Bjørn er det ytterst få musikk DVDer med Hammond B3, tror han ble glad når han fant denne.
 • Guano Apes : Egil ble gjort oppmerksom på denne tyske gruppa av Håvard (Kristensen), tekniker i Oddiks Kjeller. Dette er musikk av det litt hardere slaget, men det skal sies at GA anno 2012 er mye snillere. Tror jeg liker 97 utgaven best.    

Spilleliste :
 1. Jessie Ware, Devotion - (CD 2012 : Arve)
 2. Genesis, Foxtrot – (CD 1972 : Oddik)
 3. Arild Nyquist, I Sans Og Samling - (CD 1999 : Jon)
 4. Amund Maarud, Dirt - (CD 2012 : Bjørn)
 5. Little Feat, Little Feat - (CD 1971 : Egil)
 6. Elephant 9 With Reine Fiske, Atlantis - (CD 2012 : Arve)
 7. Erland & The Carnival, Nightingale - (CD 2011 : Oddik)
 8. Small Faces, Small Faces - (CD 1966 : Jon)
 9. Diverse Artister, Mother Earth Blues Vol. 1 - (CD 2008 : Bjørn)
 10. Rush, R30 30th. Anniversary World Tour - (DVD 2005 : Egil)
 11. David Byrne & St. Vincent, Love This Giant - (CD 2012 : Arve)
 12. The Pogues, Peace & Love - (CD 1989 : Oddik)
 13. Dexys, One Day I'm Going To Soar - (CD 2012 : Jon)
 14. Diverse Artister, Johnny Cash We Walk The Line - (DVD 2012 : Bjørn)
 15. Tom Morello, The Fabled City - (CD 2008 : Egil)
 16. The XX, Coexist - (CD 2012 : Arve)
 17. Nick Lowe, Dig My Mood - (CD 1998 : Oddik)
 18. Prince, Gold Experience - (CD 1995 : Jon)
 19. Friedrich Gulda, I Love Mozart & I Love Barbara - (DVD 2012 : Bjørn)
 20. Guano Apes, Proud Like God - (CD 1997 : Egil)
Spilleliste Spotify
Spilleliste Tidal

Forrige musikktreff          Neste musikktreff

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar