Ian Anderson Oslo Konserthus 28.11.12

Vi var en stor vennegjeng som hadde blinket ut Ian Andersons oppføring av Jethro Tulls konseptalbum Thick As A Brick (1972) i Oslo Konserthus. Ian Anderson skrev både musikken og teksten til albumet, hvis cover var utformet som en avis. Albumet fikk flotte kritikker den gang i 72 og var Jethros absolutt mest progressive utgivelse. Det var også enestående i så måte at albumet bestod av kun en låt, side en med Thick As A Brick part 1 og når du snudde plata fikk du part 2.  

40 år senere drar altså Ian Anderson på turne ved å spille hele Thick As A Brick, men ikke nok med det, han gir også ut Thick As A Brick 2 i 2012. Et bra album det også.

Ian Anderson

Oslo Konserthus var utsolgt denne onsdagskvelden, slettes ikke dårlig. Kun Ian Anderson var med fra Jethro Tulls originalbesetning. Han hadde med seg en gjeng meget kompetente musikre, og som ekstra vokalist hadde Ian med seg Ryan O´Donnell, noe han sårt trengte. Vokalen til Ian Anderson er ikke hva den engang var, men tverrfløytespillet var det ingenting å utsette på.Ian Anderson og gitarist Florian Opahle

Over to timer holdt gutta på. Først fikk vi hele Thick As A Brick, deretter liten pause og så utdrag fra Thick As A Brick 2. Kan ikke si annet enn at jeg storkoste meg, og det var jo også greit å få Locomotive Breath i en lang versjon som bonus til slutt.
  • Ian Anderson, akk. gitar (en liten en), fløyte og vokal
  • David Goodier, bass
  • Scott Hammond, ikke B3 men trommer
  • Ryan O´Donnell, vokal og miming
  • John O´Hara, tangenter
  • Florian Opahle, el. gitar 


PS! Takk til Amundsen Bryggeri & Spiseri for god mat og meget godt øl før konserten. For noen var kanskje dette kveldens høydepunkt (he-he)      

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar