Alt for lite Ringo på Norwegian Wood


Peace and love
Forventningene til Ringo og hans All-Starr Band ble ikke helt innfridd for meg, selv om jeg må inntømme at en liten tåre kom når Ringo spratt fram på scenen. Har tross alt fulgt mannen fra han startet i The Beatles. For meg ble det litt for lite Ringo og for mye All-Starr Band. 


Det begynte lovende med legendariske It Don't Come Easy, Honey Don't og Choose Love. Ringo med sitt keitete kroppsspråk og morsomme kommentarer fikk Frognerbadet (Sølebadet) til å danse i takt med musikken. Etter disse tre innledende låtene hoppet Ringo opp til trommesettet sitt som en ungdom. Med Ringo bak trommene sammen med All-Starr trommis Gregg Bissonette dro Rick Derringer i gang med kjempehiten Hang On Sloopy fra 1965. Dengang var Derringer 17 år og gitarist i bandet The McCoys. Dette var bra. Hadde håpet at fortsettelsen skulle bli like bra, men dessverre...... Ikke for det, jeg koste meg jo, noe jeg også tror de andre som var med gjorde.


Stemningsrapport fra Frognerbadet :-)
Av en eller annen grunn har jeg alltid likt stemmen og måten Ringo synger på. Jeg ble antagelig frelst første gang jeg hørte Boys fremført av Ringo på debyalbumet (Please Please Me) til The Beatles. For meg var dette platas høydepunkt. Ringo, du er tilgitt, selv om noen mener du synger falskt, da blir jeg egentlig litt sur. Bedre med en stemme som har sin personlige signatur, mener nå jeg.
 

Ringos måte å spille trommer på er også ganske spesiell. Ringo er venstrehendt og naturlig da ville vært å møblere om på trommesetet slik at det hadde passet en som var venstrehendt, men det gjorde Ringo aldri. En ting er sikkert uten Ringos eminente og spesielle trommestil ville soundet til The Beatles aldri vært det samme. George Martin (Beatles produsent) lovpriste Ringos spill på Sgt. Pepper og sa i den forbindelse 'probably ... the finest rock drummer in the world today'. Det er bare å sette på A Day In The Life fra Sgt. så skjønner man hva George Martin mente.
Men tilbake til Frognerbadet. Det ble en flott, men altfor kort avslutning, da Steven Van Zandt (The E-Street Band) og medlemmer av Eels ble med på With A Little Help From My Friends / Give peace A Chance. 


Her er hva Ringo og All-Starr Band fremførte :

 1. It don’t come easy 
 2. Honey don’t (Carl Perkins cover)
 3. Choose love
 4. Hang On Sloopy (The McCoys-cover)
 5. Free Ride (Edgar Winter-cover)
 6. Talking in Your Sleep (The Romantics-cover)
 7. I Wanna Be Your Man (The Beatles)
 8. Dream Weaver (Gary Wright-cover)
 9. Kyrie (Mr. Mister-cover)
 10. Yellow Submarine (The Beatles)
 11. Frankenstein (Edgar Winter-cover)
 12. Back Off Boogaloo
 13. What I Like About You (The Romantics-cover)
 14. Rock and Roll, Hoochie Koo (Rick Derringer-cover)
 15. Boys (The Beatles-cover)
 16. My love is alive (Gary Wright-cover)
 17. Broken Wings (Mr. Mister-cover)
 18. Photograph
 19. Medley – With a little help from my friends / Give peace a chance (The Beatles)
PS! Når noen journalister påstår at Choose Love var fra Ringos siste album har de ikke fulgt veldig godt med. Choose Love er fra albumet med samme navn og kom ut i 2005, i 2008 kom Liverpool 8 og i 2010 Y Not. Synd at Ringo ikke hentet noen sanger fra Y Not, f.eks. den nostalgiske og herlige låten The Other Side Of Liverpool.

1 kommentar: