Torsetlia 27 - 30 september 2021

For å si det på grevinnen og hovmesterens språk, "same procedure as last year". Som i 2020 gikk årets guttetur til Torsetlia i Nore og Uvdal kommune, og det til og med på samme hytte. Ved å reise på tur fra mandag til torsdag sparte vi noen tusenlapper. Lurt.

Bacalao fortært

Mandag 27. 

Været kunne jo ha vært bedre denne mandagen. Vasstulan (1100 moh.) ble passert uten å bli oppdaget i svært tett tåke, visstnok et værfenomen i følge "sjefen" på Torsetlia. Jan, Jonnemann og undertegnede var først i løypa, men vi var litt for tidlig ute da hytta ikke var helt klar. Vi ofret oss og tok en øl mens vi ventet på de andre og at hytta skulle bli klar. Gikk greit.

Noen lagde mat (bacalao), mens andre testet ut splitter nytt boblebad. Takk til Jon, Nick og Sverre som hentet ferdig utvannet klippfisk i ØG3 (undertegnede hadde greid det kunsstykket å glemme fisken i kjøleskapet). Moralen er, reis i puljer så årnær det seg.

Bjørn og Arve hadde med "musikkanlegg", en Soundboks (blåtann-høyttaler) leid på HiFi Klubben. Kos med musikk og kaldt drikke etter en litt sein middag.


Tirsdag 28.
Farger, passer til DSR 2021

Sol og blå himmel er greit å våkne til. For Bjørn var det alt annet enn sol og blå himmel, isjasnerva var i ulaga og hadde ikke blitt bedre i løpet av natta, tvertimot uutholdelig. Håndkleet ble kastet og hjemreise bestillt. Synd for Bjørn og synd for oss, men til det beste for pasienten.

Etter frokost, en Jonnemann spesial, ble det fjelltur for alle utenom Bjørn. Været er klart, fint og med lite vind. Flott utsikt mot Hallingskarvet nasjonalpark i vest. Vi går ei  rundløype og tilegner oss minst 10.000 skritt. Flott i Norge. 

Boblebadet venter oss, og det er lett å vende seg til det deilig varme vannet sammen med litt forfriskninger. Deretter er det tid til å klargjøre kveldens fårikål.


Undertegnede flankert av
2021 DSR vinnere
Ettermiddagen går med til Den Store Rockeprøven (DSR 2021). Siden vi har mistet en deltager melder Jon seg til å stille uten makker. Årets tema er låter som har colo(u)rs eller farger i navnet, med andre ord både engelskspråklige og norske. Det skal vise seg at laget med Arve og Jonnemann er uslåelige i denne konkurransen og vinner en komfortabel seier, etter at Jon har gitt de god fight på veien. Vi gratulerer dyktige vinnere av DSR 2021.

Kvelden avsluttes med middag og mere musikk på Soundboksen. Dette er kos.Onsdag 29.

Torsetvatnet i bakgrunnen
Tirsdagens vær var nok adskillig bedre enn været som møter oss på onsdags morgen. Foreløpig er det opphold i det vi begir oss ut på tur. En vond akillessene gjør at vi velger å dele oss i to grupper. Fjellgeitene er Arild, Arve, Nick og Sverre. Lavlandsgeitene er Jan, Jon, Jonnemann og Oddik. Området rundt Torsetvatnet blir utforsket av lavlandsgeitene. Flott område med gode fiskemuligheter. Helt sant, vi så tre store ørreter på vår vandring.

Etter fine turer samlet hele gjengen seg i peisestua på Fjellstua til en velfortjent halvliter. Selv babyøl smaker fortreffelig etter mye fjelluft. 

Jonnemann server wienerpølser, en av turens høydepunkter. Boblebadet blir også flittig brukt, og Jon forbereder kveldens middag. Trøndersodd ispedd masse deilige grønnsaker.

Regnet høljer ned på utsida av hytteveggen, men hva gjør det når vi kan spille musikk og kose oss med lesk utover kvelden.


Torsdag 30.

Siste dagen i september møter oss med øs pøs regnvær. Ikke så farlig, vi skal kun rydde hytta (vask er betalt) og begi oss på hjemturen. Som vanlig har vi kost oss veldig og hatt det gøy. Synd for Bjørn som fikk problemer med isjasen, men vi vet at han kommer sterkt tilbak. Takk for turen til alle.


DSR 2021 konkurranse

DSR 2021 fasit

Spilleliste : Spotify     Tidal     Qobuz     YouTube

 1. Little Red Rooster - Peter Green Splinter Group
 2. Orange Candle - Per Vestaby
 3. Yellow - Coldplay
 4. Green Onions - Booker T. & The MG's
 5. Blue Turns to Grey - Cliff Richard and The Shadows
 6. Indigo - Peter Gabriel
 7. Ultra Violet (Light My Way) - U2
 8. Green Flower Street - Donald Fagen
 9. Captain Fantastic And The Brown Dirt Cowboy - Elton John
 10. A Man In A Purple Dress - The Who
 11. Jack-in-the-Green - Jethro Tull
 12. Black Tears - Imelda May
 13. White Flag - Gorillaz
 14. Grønnare gras - Tønes
 15. Da tiern var gul - deLillos
 16. Brun Formiddag - Trond Granlund
 17. Mood Indigo - Annie Lennox
 18. Disse fiolette morgentimer - Finn Kalvik
 19. En Vinge i Purpur Og Gull - Åge Aleksandersen
 20. Barn Av Blå Krukke - Kari Bremnes
 21. Svart Bil (Coupe De Ville) - Vazelina Bilopphøggers
 22. Hvit luft - CC Cowboys
 23. Goodbye Blue Sky - Pink Floyd
 24. Paint It Black - The Rolling Stones
 25. Gold In The Air Of Summer - Kings Of Convenience
 26. Maxwell's Silver Hammer - The Beatles
 27. Blue Moon Revisited (Song For Elvis) - Cowboy Junkies
 28. Black Lights - BigBang
 29. Silver And Gold - Joe Strummer & The Mescaleros
 30. A Pair of Brown Eyes - The Pogues
 31. Blue Jean - David Bowie
 32. Finding Gold - Christel Alsos
 33. Bobby Brown Goes Down - Frank Zappa
 34. South California Purples - Chicago
 35. Champagne Supernova - Oasis

PS! Qobuz greide ikke å finne alle de norske låtene

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar