Musikktreff Porsgrunn 250121@ArvesPlace

Endelig en åpning slik at vi kunne møtes for et lite musikktreff. Jan, som skulle "innlemmes" i vårt forum, måtte bli hjemme fordi Horten kommune havnet i randsonen til Nordre Follo. Men neste gang er vi forhåpentligvis fem medlemmer i vårt musikktreff. Denne gang ble det pizza levert på døra hos Arve. Pizzaen? Meget god.

Runde 1: Bak navnet Black Belt Eagle Scout finner vi Katherine Paul med tilholdssted i Portland, Oregon. Paul er låtskriver, sanger og multi-instrumentalist og musikken er trygt forankret i sjangeren indie. Filmskaper David Lynch, og han vi kjenner som regissør av Twin Peaks, holder på med ganske så eksperimentell rock på albumet The Big Dream. Noen vil nok kalle dette "industriell" musikk. Grandbrothers er en piano/elektronika duo fra Tyskland og Sveits med base i Düsseldorf. Erol Sarp og Lukas Vogel "maler" fram lydbildet med piano i førersetet. Runde en avsluttes med jazz-funk med legendariske Crusaders som holdt på fra 1952 til 2010. Over femti album ble det i denne perioden. Med på tittellåten, som er på spillelista, har Crusaders hentet inn sangerinnen Randy Crawford. Den norske gruppa Lava fikk også gleden av å bruke Crawford på albumet Fire i fra 1984.

Runde 2: Elektronika-duoen Leftfield fra London med sjangeren Dub på låten Chant of a Poor Man, vellykket. Doug MacLeod (1946) er bluesmann som er interessert i god lyd. Et flott akustisk preg på albumet Whose Truth, Whose Lies? Med polskfødte Andrej Nebb som ubestridt leder, er den norske rockegruppa Holy Toy aktuelle med albumet Close All Doors. Elektronisk-rock ispedd litt pønk.Kontrasten til neste artist Buck Meek er enorm. Meeks sarte røst smyger seg inn i sjelen. Usigelig vakkert.

Runde 3: Eels med låten Last Stop: This Town fra albumet Electro-Shock Blues er vakker og utfordrende på samme tid. Mark Oliver Everett, Mr. E, er en fremragende låtskriver og har holdt på siden 1992 med prosjektene E og Eels, og vi blir ikke lei. Fra Claremont, California kommer The Mountain Goats, og med sanger og låtskriver John Darnielle i spissen har gruppa blitt en aldri så liten favoritt av meg. De holder til i Indie-landskapet og er en gjeng svært så kompetente musikere. Arve skjønte ut fra lydbildet at Wendy & Lisa måtte ha en forbindelse til Prince. Spot on all den tid Wendy Melvoin og Lisa Coleman jobbet med Prince tidlig på 80-tallet og var en del av bandet hans, The Revolution. Funk ispedd litt Prince. Albumet Johnny Cash: Forever Words er hyllest til The Man In Black, med bla. T-Bone Burnett (på spillelista), Elvis Costello og Chris Cornell.

Runde 4: I låten Black Noise/White Silence lar gitarist Eivind Aarset arbeidsredskapet få lov til å løpe løpsk før det hele roer seg ned. Mye fin musikk på albumet Sonic Codex. Jeff Tweedys (Wilco sjef) fjerde soloalbum er etter min mening hans beste. Med seg på laget er sønnene Spencer og Sammy. Rykende ferskt album fra Oslo-bandet The Switch, som vant Spellemannprisen i 2016 i klassen indie-album med The Switch Album. Treffet avsluttes med The Crusaders, virker kjent, men vi er lurt. Dette er ikke Crusaders fra runde en, men derimot The Crusaders fra Australia, som på albumet Fat, Drunk and Stupid har kastet seg over tøff rock'n roll ispedd en dose pønk.


Jeff Tweedy (Natural Disaster)
I have fallen in love
And that's enough
Of a natural disaster for me

Enjoy the music     

Spilleliste : Spotify     Tidal     YouTube

Tittel på låt - Artist - Album (år utgitt og spilt av)

 1. I Said I Wouldn’t Write This Song - Black Belt Eagle Scout - At the Party With My Brown Friends (2019) Arve
 2. I Want You - David Lynch - The Big Dream (2013) Oddik
 3. What We See - Grandbrothers - All the Unknown (2021) Jon
 4. Street Life - The Crusaders - Street Life (1979) Bjørn
 5. Chant of a Poor Man - Leftfield - Rhythm and Stealth (1999) Arve
 6. My Black Pony - Doug MacLeod - Whose Truth, Whose Lies? (2000) Oddik
 7. Superficial - Holy Toy - Close All Doors (2021) Jon
 8. Candle - Buck Meek - Two Saviors (2021) Bjørn
 9. Last Stop: This Town - Eels - Electro-Shock Blues (1998) Arve
 10. Get Famous - The Mountain Goats - Getting Into Knives (2020) Oddik
 11. Crack In The Pavement - Wendy & Lisa - Eroica (1990) Jon
 12. Jellico Coal Man - Various Artists (T-Bone Burnett) - Johnny Cash: Forever Words (2020) Bjørn
 13. Black Noise/White Silence - Eivind Aarset - Sonic Codex (2007) Arve
 14. Natural Disaster - Jeff Tweedy - Love Is The King (2020) Oddik
 15. Nattbadet (Fjeux) - The Switch - Macca/Jawaka 2: Rikt Indre Liv (2021) Jon
 16. Flippin' Out - The Crusaders - Fat, Drunk, and Stupid (1998) Bjørn

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar