Skyggenes Konge, The Best Of Cavtat, Kroatia 2017

Cavtat
Skyggenes Konge tilbrakte 15 dager i Krotia i perioden 28 juni til 13 juli. De første ti dagene ble tilbrakt i hus oppe i fjellene ovenfor Dubrovnik sammen med storfamilien på 16 stykker. Et fantastisk flott sted i den lille landsbyen Gornji Brgat som til og med hadde sin egen grill restaurant, Konoba Popret.

Veldig fine dager i Gornji Brgat, med utflukter både til Dubrovnik, Cavtat og strendene i området. En utrolig flott utsikt fra huset vårt, og vi hadde full kontroll på innflygingen til flyplassen i nærheten av Čilipi.

Solnedgang over Dubrovnik

De fem siste dagene tilbragte Skyggenes Konge med sin kjernefamilie i idylliske Cavtat. Litt roligere her i forhold til Dubrovnik, men for all del mye å utforske også her. En særdeles flott havn, koselige restauranter og krystallklart badevann i bykjernen. For ikke å glemme en fantastisk solnedgang med utsikt mot Dubrovnik. Må også nevnes at vi rakk en tur til Montenegro og byen Budva med sin fantastiske gamle by. Tips, skal du inn i Montenegro beregn deg god tid på grensa, lurt å stå opp tidlig og ta turen når trafikken er mindre.



Som vanlig på ferietur hadde Skyggenes Konge god musikk på øret og i lufta via Bose Mini II Soundlink.  Jeg gir dere et lite dykk inn i min feriemusikk. 

Spilleliste :     Spotify     Tidal     Qobuz     YouTube


Jeff Tweedy, Together At Last (2017): Tro det eller ei, men dette er faktisk Jeff Tweedys første solo-plate. Sjefs Wilco kjører gamle sanger fra Wilco,  og sideprosjektene Golden Smog og Loose Fur i akustiske versjoner, og det på en overbevisende måte. Kun Jeff på vokal, akustisk gitar og munnspill. Dette er første utgivelse i en serie utgivelser titulert Loft Acoustic Sessions. Nerven i disse utrolig flotte låtene kommer enda tydligere fram i disse nakne akustiske versjonene, lytt og nyt en av mine absolutte favoritter.

Utvalgt låt : Via Chicago.




Dan Auerbach, Waiting On A Song (2017):  I alle gode rockere finnes det en country mann, så også i gitarist og vokalist Dan Auerbach fra Black Keys. Auerbach har laget et flott album som er innom country, pop og rock'n roll. I motsetning til Jeff Tweedy har Black Keys mann brukt hele 21 musikere til å hjelpe seg, og den mest kjente er nok Mark Knopfler. Melodiene er så iørefallende at de nesten er lagret i hjernen etter en spilling. Jeg blir skikkelig glad av å høre på Dan Auerbachs andre soloalbum gitt ut på hans eget selskap Easy Eye Sound.

Utvalgt låt : Waiting On A Song




Brian Setzer, Rockabilly Riot! all original  (2014):  Brian Setzer har vært en stor helt, og det hele startet med trioen Stray Cats tidlig på åttitallet. Stray Cats greide det kunststykket å få stor suksess med femtitalls Rockabilly. Etter Stray Cats har Brian Setzer greid seg utmerket med diverse utgaver av Brian Setzer Orchestra. På albumet Rockabilly Riot er det en variert Setzer vi får høre, kvalitet hele veien og kun originale låter. Konserten på Rockefeller med Brian Setzer's Rockabilly Riot den 19. juli var kjempebra, kongegitarist.

Utvalgt låt : I Should'a Had A V-8




BMX Bandits, Down At The Hop (2003):  De skotske veteranene i BMX Bandits har fartstid helt tilbake fra 1986. Gruppas ubestridte leder er sanger Duglas T. Stewart som har vært med hele veien. Gruppa er sterkt opptatt av den gode melodi og arrangementer som kan minne oss om Brian Wilson og The Beach Boys. Hele albumet oser av sol og sommer, og nærmere Kalifornia er det umulig å komme når du er i Skotland.

Utvalgt låt : Love At The Hop





Wayne Hancock, Ride (2013):  Fra Austin Texas kommer Wayne The Train Hancock. Wayne blir regnet som country artist, men for meg er han også en ekte rock'n roller. Wayne synger med ordentlig brei Texas dialekt og elsker det han holder på med. Av albumets 11 låter er 10 signert av artisten selv, kvalitet hele veien. The Train har forlatt perrongen.

Utvalgt låt : Ride







Los Straitjackets, What's So Funny About Peace Love And Los Straitjackets (2017): Gruppa Los Straitjackets fra Nashville Tennessee er kjent for sin instrumentale surfmusikk, og her tolker de låter fra Nick Lowes katalog og det på en utmerket måte. Gruppa som har eksistert siden 1988, har de senere årene samarbeidet med Nick Lowe, hør på Quality Holiday Revue Live (2015). Når Los Straitjackets er på scenen skjuler de ansiktene med fargerike mexikanske bryte masker. Da er det bare å håpe at Nick Lowe tar med seg Los Straitjackets på en norgestur i nær framtid. 

Utvalgt låt : Shake And Pop




The Shelters, The Shelters (2016):  Takk til Uncut som satte meg på sporet til The Shelters fra Los Angles og et av 2016's beste album. Klassisk rock'n roll i en god blanding av  The Byrds, Tom Petty og The Rolling Stones må bli bra. Gruppa har to utmerkede låtskrivere i Josh Love og Chase Simpson, de to øvrige medlemmene i gruppa er Sebastian Harris og Jacob Pillot. Albumet er forøvrig mesterlig produsert av Tom Petty. Venter i spenning på neste Shelters plate.

Utvalgt låt : Liar




Heigh Chief, Heigh Chief (2016):  Må takke en sønn for at denne gruppa kom med på TBOC. Jeg måtte høre på norske Heigh Chief, og angret ikke på det. Musikken er i landskapet progrock med blå elementer av blues og jazz, men for all del gruppa har skaffet seg sitt eget sound. Ekkoet fra 70-tallet er allikevel lett å høre. Etter litt research er dette deres andre album, det første ble gitt ut som Marcus Løvdal Band. Da er det kanskje på tide å presentere medlemmene som er Bjørn Blix: vokal og gitar, Marcus Løvdal: gitar og vokal, Lasse Kulsrud Nordby: bass  og Jonatan Eikum: trommer. Bandet har forøvrig en stor fanskare i tyskland hvor de også har turnert flittig. 

Utvalgt låt : Weed, Whites and Wine



Bob Weir, Blue Mountain (2016):  Bob Weir har beveget seg ganske langt bort i fra soundet til Grateful Dead, hvor han var låtskriver, vokalist og gitarist fra starten i 1965 til slutten i 1995. Hans tredje soloalbum er godt forankret i den amerikanske tradisjonen som går under betegnelsen amerikana. Elsker denne plata hvor Bob Weir lyser fra første til siste spor. Blue Mountain er mesterlig produsert av Josh Kaufman som virkelig har fått fram nerven i disse låtene. Alle låtene skrevet av Bob Weir, Josh Ritter og Josh Kaufman. Anbefaler alle å se dokumentaren THE OTHER ONE: THE LONG STRANGE TRIP OF BOB WEIR.

Utvalgt låt : Lay My Lily Down



Young Fresh Fellows, I Think This Is (2009):  Kan trygt si at jeg er stor fan av Scott McCaughey som startet Young Fresh Fellows i Seattle 1981. Ved oppstarten var YFF sterkt inspirert av punk, men har siden utviklet seg til et solid rock'n roll band. Scott McCaughey sanger, gitarist og ikke minst låtskriver er kjent for sine mange sideprosjekter. For å nevne noen, The Minus 5, The Baseball Project, Tuatara og på tur og studiomusiker for R.E.M. Er man glad i 60-tallet er det bare å utforske Scott McCaughey og alle hans prosjekter. 

Utvalgt låt : Your Mexican Restaurant

       
     

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar