Selveste Nilsen, Biorama Holmestrand 24 maiJa, selveste Sven Nilsen hadde bedt oss andre inn på festforestilling i Biorama, Holmestrands kulturelle storstue. Anledningen var som det står i stuas egen blogg : Sven fyller snart 60, og til alle han har jobbet for i alle år er det PAYBACKTIME !. 


Røhsnes Jazz Band
Åpningen på konserten var av det spektaktulære slaget. Røhsnes Jazz Band fra Sandefjord dro igang med St. James Infirmary blues, en herlig låt som blir spillt i begravelser i New Orleans, og gjort kjent av Louis Armstrong. Deretter blir hovedpersonen båret inn på båre av de andre musikerne, godt tildekket av et hvitt laken, det hele i følge med Røhsnes og herlig sang av Kari Osbakken. Selveste Nilsen er ikke død, nei tvertimot, og i liggende tilstand starter han kveldens meget vellykkede konsert. 


Selveste Nilsen, her stående

I tur og orden får vi møte Nilsens musikre. Pål Kjærsdalen burde absolutt ha bekledd en scene oftere, det han framførte sammen med kjernebandet, er sart, flott og med herlig innlevelse. Rune Jensen, hans musikk og tekster har jeg stor sans for. Vet ikke om låten han og hans grand piano ga oss sammen med Røhsnes gutta heter Ja særlig, men uansett skapte den velfortjent latter i salen. Karl "Kalle" Aasland på sang, gitar og mandolin har vært med Sven helt i fra tida med Bullmilk, det vil si ca. 20 år. En glitrende musiker som imponerer meg veldig når han drar igang på mandolinen. Etthvert forsøk fra Kalle på å bli litt sentimental med Sven, blir raskt avfeidd av kveldens hovedperson. Fra Eidsfoss og Sverige kommer felespiller, Åsa Ringborg. Hun har et herlig driv og ser ut til å nyte hvert øyeblikk på scenen. Rune Thoen, gitar og dobro, må alternere bak miksepulten og scenen igjennom hele konserten. Imponerende jobb av Rune både foran og på scenen. Skal ikke lett glemme hans soloer på dobro, stor kunst. Rytmeseksjonen fra Shotgun Whalers, Oddvar Stensrud på bass og Ulf A. Lauridsen på trommer leverer som alltid varene. Oddvar har i likhet med Kalle vært med Sven i Bullmilk og Ulf har også gjort gjesteopptredener i dette legendariske bandet.


Kirvil Tvitekkja
Hovedpersonen selv ga oss en leksjon i irsk, skotsk og amerikansk folkemusikk, det hele framført med sikker eleganse. Svens form for humor kom også til syne denne flotte lørdagskvelden. Han hadde meget gode kort på hånda da han presenterte naboen Kirvil TvitekkjaHun var eneste person som ikke var nevnt på konsertens plakat, men jeg regner med at alle som var tilstede husker Kirvil etter denne opptredenen. Med sin irske sang (det var vel det) akkompagnert av egen gitar, bergtok hun hele salen, rett og slett fantastisk. Det hører med til historien at Sven fikk henne ut på scenen til nok et nummer litt senere. Må også nevne at Røhsnes Jazz Band gjorde en fomidabel konsert og avslutningsnummeret med alle på scenen var flott, hele salen hadde nå reist seg og gav til kjenne at de var meget fornøyde. Takk til selveste Nilsen og hans medmusikanter for en flott kveld. Jeg låner Arne Vidar Stølans ord, terningkast 60. 

Har du lyst til å se nostalgisk opptak med Bullmilk kan du trykke HER. Dette er et opptak fra NRK og med Tore Strømøy som programleder. Du vil antagelig kjenne igjen Sven, Oddvar og Kalle fra kveldens konsert. Polly wolly doodle, Homegrown tomatoes, More Pretty Girls og Hesitation Blues får du høre. 

PS! Beklager dårlige mobilbilder.       

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar