Musikktreff Holmestrand 300113@OddiksPlace

Casablanca under renovering, men vi fikk da god pizza alikevel, før vi flyttet oss opp til ØG3 og avvikling av nok et musikktreff. Neste gang musikktreffet besøker Holmestrand vil vi antagelig spise pizza i nye lokaler med møbler fra Dubai.....


Spilleliste Spotify Wimp 
 1. The Proclaimers, Born Innocent - (CD 2003 : Jon)
 2. Oscar Peterson Trio, Encore At The Blue Note - (CD 1990 : Bjørn)
 3. Jeff Beck, Jeff Beck’s Guitar Shop - (CD 1989 : Egil)
 4. Scarlet Johansson, Anywhere I Lay My Head - (CD 2008 : Arve)
 5. BigBang, Epic Scrap Metal - (CD 2011 : Oddik)
 6. The Doors, Strange Days - (CD 1967 : Jon)
 7. Robben Ford, City Life - (CD 2008 : Bjørn)
 8. Chuck E. Weiss, Extremely Cool - (CD 1999 : Egil)
 9. Bob Dylan, Tempest - (CD 2012 : Arve)
 10. Trond Granlund, Sanger Jeg Lærte Av Faren Min - (CD 2010 : Oddik)
 11. Diverse Artister, Klassiske Mesterverk Berømte Ouverturer - (CD 1998 : Jon)
 12. Deepika, Get Off My Back - (CDS 1998 : Bjørn)
 13. Beggars Opera, Act One - (CD 1970 : Egil)
 14. David Byrne, Ride Rise Roar - (DVD 2011 : Arve)
 15. Jason Lytle, Dept. Of Dissaperance - (CD 2012 : Oddik)
 16. Prince, Chaos And Disorder - (CD 1996 : Jon)
 17. Led Zeppelin, Celebration Day - (DVD 2012 : Bjørn)
 18. Guano Apes, Proud Like A God - (CD 1997 : Egil)
 19. Patti Smith, Live At Montreux - (DVD 2005 : Arve)
 20. Herman Dune, Next Year In Zion - (CD 2008 : Oddik)
Musikken :
 • The Proclaimers : En godt kjent gruppe for undertegnede. Pure pop music fra Skotland, bestående av de eneggede tvillingen Charlie og Craig Reid. Hvem huske ikke hiten I'm Gonna Be (500 Miles).
 • Oscar Peterson Trio : Har alltid trodd Oscar var amerikaner, men neida han er født i Canada (f. 1925 - d. 2007). En av de store jazz-pianistene som har spillt med mange storheter. Dette er en flott live innspilling fra Blue Note i NYC (1990).
 • Jeff Beck : Instrumentalmusikk fra Jeff denne gang. Albumet høstet en Grammy i 1990 for Best Rock Instrumental Performence. Med på laget er Tony Hymas på tangenter og på trommer, Terry Bozzio.
 • Scarlet Johansson : Ikke mange av oss forbinder skuespillerinne Scarlet Johansson med musikk, men hun har faktisk gitt ut to album.  Dette albumet består av musikk laget av enten Tom Waits eller Tom Waits sammen med kona Kathleen Brennan. En låt er forøvrig skrevet av Scarlet sammen med platas produsent Dave Sitek fra gruppa TV On The Radio. Modig prosjekt dette her, men Scarlet lander flott uten å måtte ty til magaplask.
 • BigBang : Deres åttende album og det tredje som blir gitt ut i USA. Ideen til albumets tittel er fra en gjenbruksstasjon i LA kallt Star Scrap Metal. Mye flott musikk og i førersetet duetten med artisten Lissie.
 • The Doors : Fra dengang man ga ut to album i året kom deres andre i 1967, Strange Days. Et sterkt album som inneholder klassiske låter som People Are Strange, Love Me Two Times og When The Music's Over. Anbefales.
 • Robben Ford : Ford her i jazz hjørnet, kanskje derfor vi sleit med å finne ut hvem dette var. Dette var så bra at det skulle ikke forundre meg om den dumper ned i postkassa en vakker dag.
 • Chuck E. Weiss : Mannen som har spillt trommer for legenden Lightnin' Hopkins, har gitt ut fire meget bra album og er en stor favoritt av Egil og undertegnede. Chuck E. har samme råskap i musikken som sin venn Tom Waits. Dette er upolert og iørefallende rock'n roll levert rett i fra hjertet til Weiss.
 • Bob Dylan : Trenger vel ingen nærmere presentasjon. Prestasjon, at det var Arve og ikke Oddik som spillte fra Bobberns siste plate. Høyt nivå på denne innspilingen, selv om jeg personlig likte den forrige litt bedre. Men bevares.....
 • Trond Granlund : En hyllest til sin mor og far og ei plate jeg blir mer og mer glad i. Granlunds rustne stemme passer utmerket til denne musikken. Klassisk revymusikk godt blandet med tradisjonelle viser og en touch av sigøynermusikk. Flott.
 • Diverse artister : Litt søkt å kalle dette for diverse artister når det gjelder klassisk musikk. Dette er en norsk samling (ihvertfall 20 CDer) med diverse klassisk musikk. Hver utgivelse blir presentert som en liten bok hvor hvert musikkstykke er beskrevet. Det vi fikk høre her var overturer (forspillet eller innledningen til en opera). Ikke så ofte vi spiller klassiske stykker, men dette var flott. 
 • Deepika : Født Deepika Thathaal i Norge i 1977. Musikken fikk hun gjennom sin far som var svært musikkinteressert. Deepika ble meget populær i Norge på 90-tallet og ga ut flere album. Musikken er østeninspirert, men med svært så moderne rytmer. Tidlig på 2000-tallet tok hun kunstnernavnet Deeyah, og er nå også aktuell som filmskaper.
 • Beggars Opera : Et progressivt band fra Glasgow som hadde sin storhetstid fra 1969 til 1976 og hvor gitarist Ricky Gardiner var med hele veien. Ricky Gardiner har lånt bort sitt gitarspill til både David Bowie og Iggy Pop. Han har også skrevet hiten The Passanger sammen med Iggy.
 • David Byrne : Musikk av David Byrne og Brian Eno her presentert som en film dokumentar. Byrne ønsket med denne DVDen å vise verden hvordan det er å sette opp en konsert. Flott konsert hvor også moderne dans er satt i høysetet.
 • Jason Lytle : Frontfigur og låtskriver i California bandet Grandaddy. Lytle skriver flotte pop-perler og musikken kan beskrives som poptronica, da artisten ofte benytter seg av elektroniske elementer, uten at det går utover låtenes flotte melodier.
 • Prince : Litt annerledes Prince i den første låten vi fikk høre. Både Arve og undertegnede fikk assosiasjoner til The Smashing Pumpkins, og det er jo helt greit. Nå skal det sies at på de neste låtene var vi tilbake i klassisk Prince stil. Regner med at Jon har flere på lager.
 • Led Zeppelin : Tilbake til konsert og blåstråle. Nærmere en gjenforening av Zep er ikke mulig å komme. Tre original medlemmer (Robert Plant, Jimmy Page, John Paul John) pluss avdøde trommeslager John Bonhams sønn Jason Bonham. Alle disse var å finne på denne konserten i 2007 som ble holdt til ære for Atlantic Records grunlegger Ahmet Ertegün, som døde i 2006. Liten tvil om at Jimmy Page fremdeles kan håndtere sin gitar, imponerende.
 • Guano Apes : Guano Apes ble dannet i 1994 i Göttingen Tyskland av gitarist Henning Rümenapp. Musikken kan defineres som en energiske mix av post-grunge og heavy-metal.
 • Patti Smith : Rockens grand old lady er stadig aktiv og her i et konsert opptak fra Montreux i 2005. En litt mer lavmelt Patti er å finne på scenen i Montreux og hun beviser også at klarinetten er et instrument hun behersker. Gitarist Lenny Kaye er som vanlig med når Patti opptrer. I tilegg har vi trommeslager Jay Dee Daugherty, bassist/tangentspiller Tony Shanahan og godt plassert på en stol finner vi smått legendariske Tom Verlaine fra Televison.
 • Herman Dune : Skulle tro dette var artistnavnet til en person, men bak navnet skjuler seg herrene David-Ivar og Néman Herman Dune. Ikke uventet er disse gutta sterkt inspirert av Dylan og Cohen. Personlig vil jeg si Leonard Cohen. Takk til magasinet Uncut som satte meg på sporet av denne trivlige duoen. 
Forrige musikktreff       Neste Musikktreff

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar