Reisebrev fra Liverpool 23-26 oktober 2009.

Fredag

Stikkord : Fly 13:25, Hotell Premier Inn, Vernon Arms, Wetherspoon, Beehive, Konsert Chris T-T, Broken Family Band, Doctor Duncan.

Endelig skulle turen gå til Liverpool, en etterlengtet sådan. Tidligere år var reisetidene ikke på vår side. Ett år hadde vi sågar bestilt tur, men  ’Ryan’  greide i løpet av høsten å forandre på reisedag, noe som ikke passet oss, så da ble det tur til Dublin i stedet.

Vi var 9 gutter som skulle dra, men når avreisedagen endelig kom hadde Nick greid å bli syk og måtte stå over turen. Stakkars gutt.

Flyet lettet kl. 13:25 fra Torp, og som vanlig landet  'Ryan'  litt foran tidsskjemaet på  Liverpool John Lennon Airport. Herfra tok vi bussen inn til byen og hotellet  Premier Inn.

Vernon Arms
Etter en rask innsjekking var vi klare for nærmeste pøbb, nemlig Vernon Arms, som ligger et steinkast unna hotellet i 69 Dale Street  rett i nærheten av Queens Way. Dette skulle fort vise seg å bli vår stampøbb. I følge noen 'lokals'  er dette en av de eldste pøbba i Liverpool. Ordentlig sjel, skeive gulv og mye god bitter. Etter noen øl må vi finne oss litt å spise. Jan, Jon, Arild og Jonnemann velger Wetherspoon nede i sentrum, mens Egil, Arve, Bjørn og Oddik velger  fish and chips på hjørnet i nærheten av Wetherspoon. På vår vei ned for å spise går vi blant annet forbi  The Cavern, verdens mest berømte Club, og noen av oss var vanskelig å få med videre. Men vi kommer tilbake senere med beskrivelse av hva vi kom til å oppleve her.

Etter mat var vi klare for noen øl og denne gangen dropper vi innom pøbben  Beehive . En smal og trivlig pøbb i området ved Wetherspoon. Mye god bitter her.

På kvelden var vi klare for konsert med  The Broken Family Band  på  O2 Academy Liverpool .Jonnemann hadde ordnet billetter på forhånd, og noen av oss (les Jonnemann og Oddik) hadde også gjort oss kjent med bandet ved å kjøpe noen av deres album. Mens vi ventet på  BFB  lot vi oss underholde av  Chris T-T  og hans gitar og keyboard  pluss noen Guiness  på boks (eneste brukbare ølet de hadde på akademiet, ved siden av diverse baby-øl).

The Broken Family Band
The Broken Family Band  var et trivlig bekjentskap, foruten å spille mye bra musikk hadde de også masse humor på lager. Nick, du skulle vært med som oversetter, for det var vel ikke alt vi fikk med oss, men trivelig var det. En viss herremann med fortid fra Thin Lizzy , prøvde så godt han kunne å ødelegge konserten for oss ved å spille veeeeeldig høyt  et annet sted i akademiet.  Synd at dette var en av de siste opptredene til  BFB , kun Cardiff, Oxford og Cambridge var igjen på programmet førårene ble lagt inn . Her kan dere se omtale fra ’vår’ konsert.

Kvelden ble avsluttet på  Doctor Duncan , en fin pøbb i nærheten av  O2 . Deretter bar det i seng etter en begivenhetsrik dag. 


Lørdag

Stikkord : Magical Mystery Tour, Vernon Arms, Konkurranse, The Vines, Piccolino, Vernon Arms.

MMT bussen
Etter frokost er vi klare for Magical Mystery Tour. Turen går fra Gower Street Bus Stop nede ved The Mersey og Albert Dock . Vi er ute i god tid så vi rekker å se oss omkring nede ved Albert Dock. Her er det meste nyrenovert og området er flott, heller ikke for mange turister på denne tida av året. Rekker sågar en tur innom Tate, museet som handler om National Collection of Modern Art. Spennende.

Billetter til MMT var kjøpt på forhånd (Jonnemann ordner sånt) så det er bare å ta plass i bussen. En buss som ser ut akkurat som den gangen JohnPaulGeorge og Ringo tok  'turen'. Noen er sikkert mer spent enn andre (les Jon og Oddik), men antagelig kribler det nok litt ekstra hos alle 'Gutta, gutta'. Guiden viser seg å være en ordentlig artig-kar, og han er heller ikke så vanskelig å forstå. Været kunne vært bedre, setter inn med et skikkelig regnvær når turen starter med musikk fra tidlig Beatles i høyttalerne. Første stopp er ved hjemstedet hvor Ringo vokste opp, her ser vi bare ned i gata hvor han vokste opp. Neste stopp er ved George Harrisons hjemsted Arnold Grove 12 . Her var noen av oss ute og fikk tatt bilder.

Strawberry Field porten
Turen gikk så til Penny Lane. Her fikk vi se rester av  barber sjappa  som er omtalt i sangen Penny Lane  (Paul McCartney).  Videre forbi porten inn til Strawberry Field, barnehjem som ble drevet av Frelsesarmeen i Liverpool og som ga tittelen til John Lennons  Strawberry Fields Forever.    
        
Neste stopp var huset hvor John Lennon vokste opp, nærmere bestemt 251 Menlove Avenue som nå er overtatt av stiftelsen National Trust. Vi var ikke ute av bussen her, dessverre. Ferden går så til hjemstedet til Paul McCartney, 20 Forthlin Road. Her er det ut av bussen for å ta stedet nøyere i øye. Også dette huset er tatt over av  National Trust  og det har sin egen vaktmester som kommer ut og forteller historier herfra. Noen mente denne karen lignet alvorlig på sir Paul og at det kanskje var  han..... Turen gikk også forbi kirkegården hvor grava til Eleanor Rigby er. Stoppet ikke her. En flott tur som er  et must  for alle som er litt musikk interesserte.   
    
The Vines
Etter  MMT  er vi klare for en mat bit og turens konkurranse som ikke overaskende har temaet Beatles. Det hele foregår på vår stam pøbb, Vernon Arms . Her spises det  'fish and chips'  over en lav sko, og  'real ale'  glir lett ned. Vinner av konkurransen er nok en gang Jon, men skryt til alle for å ha forberedt seg godt. De som fikk med seg guidens fortellinger snappet også opp  noen svar i løpet av MMT turen.

På kvelden ble det noen øl på  The Vines  før vi gikk for å spise på Piccolino, et sted med mye folk og lang ventetid skulle det vise seg, enda vi hadde bestilt bord. Etter Piccolino  var vi tilbake på Vernon Arms  før senga kalte på oss. Dagens høydepunkt, utenom konkurransen (he-he), var uten tvil MMT.


Søndag

Stikkord : Chester fra Limestreet, Anfield, Brewery Tap, Doctor Duncan, Cavern - gruppa The Grace.

Søndagen må vi splitte oss. Jan og Jonnemann skal på fotballkamp på  Anfield  for å høre  'You'll never walk alone'  og for å se  Liverpool FC  verses  Manchester United . Blodpris, men sikkert verdt hvert øre. I følge Jonnemann var det riktig lag som vant, 2-0 seier til  Liverpool . Resten av gjengen, Arve, Egil, Bjørn, Arild, Jon og Oddik tar toget fra  Limestreet  til ChesterValget for utflukt denne gangen er den historiske byen  Chester  som ligger en kort tog tur unna  Liverpool. Chester ble grunnlagt allerede i romersk tid, og byen bærer preg av mange flotte gamle bygninger. Vi rusler rundt i byen og og finner oss et flott spisested, Brewery Tapnede
Chester
ved elva Dee. God
 mat, godt øl og høyt under taket. Før vi drar ’hjem’ til Liverpool rekker vi å få med oss den gamle by muren og det romerske amfiteatret som ligger midt i byen. En utflukt til Chester kan absolutt anbefales.   

Tilbake i Liverpool møter vi Jan og Jonnemann på Doctor Duncan (vår andre stam pøbb). På kvelden er vi klare for The Cavernhvor vi skal gå i fotsporene til John, Paul, George og Ringo. Før vi entret Cavern tok vi den berømte ’The Cavern Wall of Fame’ i øyesyn . Her er kan man se navnene til alle artister og band som har spilt på Cavern. The Beatles spilte her hele 292 ganger, siste gang i 1963. Statuen av John på utsida ble også behørlig fotografert sammen med noen av oss ’Gutta-gutta’. 
Cavern

En smal ’vindeltrapp’ fører oss ned i selve klubben som er mørk og folksom. Cavern er flyttet litt i forhold til den opprinnelige klubben, men en del av mursteinen fra den gang er brukt. Vi er heldige denne kvelden, for denne søndagen er det ’power trioen’ The Grace som er hyret inn for å underholde. Skikkelig bra trøkk og driv i dette bandet som består av ganske så unge gutter. 
Mye 70 tall og selvsagt Beatles strømmer ut av anlegget deres. Aner vi litt av ekstasen fra tidlig 60-tall.......

Vi gir oss etter 3. sett, slitne etter en lang og opplevelses rik dag. Anfield, Chester, Duncan og The Cavern, ikke dårlig i løpet av en dag.

Mandag

Stikkord : Beatlesmuseet, Beehive og Fly 18:35.

The Beatles Story
Mandag er hjemreise dag, men vi har god tid for flyet går ikke før kl. 18:35. Planen etter frokost er å besøke Beatles museet nede ved Albert Dock. Selvfølgelig et ’must’ for alle som er på besøk i Liverpool. Heldigvis er det oktober og ikke det aller største innrykket av turister. Via hodetelefoner blirvi guidet igjennom museets forskjellige rom og historien om The Beatles. Imponerende hva de har fått til, det var som å bli ført tilbake til 60 tallet. Sterkest inntrykk på en gammel holmestranding var det hvite rommet med John Lennons hvite flygel, gitar og bilde av John ledsaget av tonene til Imagine, da spratt det noen tårer gitt.


Etter Beatles museet er vi klare for litt mat og noen gode ’real ales’ på vår 3. stam pøbb, Beehive. Trivlig pøbb med meget god atmosfære. Deretter er vi klare for flyet som går hjem kl. 18:35, etter nok en velykket 'Gutta-gutta' tur.


Tilrettelagt for www av webmaster Oddik (Takk til Jon for stikkord og Egil for bilder).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar