Egil Nilsen

Oddiks Kjeller

I serien 'Gjest i studio'

Egil Nilsen, 1957 modell, tråkket sine barnesko på Vessia i Porsgrunn, altså en ekte 'vessia gutt', noe han liker å presisere. Selv om han vokste opp midt i Pors fotballens område, kan en vel si at en mindre fotballinteressert person finnes knapt i Norge. Han har en gang sagt at selv om det gikk en VM kamp med Norge i hans egen hage, så hadde det vært komplett uinteressant. 

Han flyttet etterhvert fra Vessia og til Eidanger (også det i Porsgrunn). Det var nok her hans uslitelige musikkinteresse ble vekket. I ett progressivt rocka miljø på Eidanger ble det holdt diverse fester, hvor bla.a Nice og Emerson Lake & Palmer ble flittig spillt. Selvfølgelig også mange andre grupper som nok bare Egil kan komme på hva het. For å si det på en annen måten, Egil har aldri fulgt den brede vei i musikk sammenheng. Han har aldri vært noen stor fan av hverken Beatles eller Rolling Stones eller andre av den tidens store grupper (selvfølgelig med visse unntak). Hørte jeg Frank Zappa, bemerkning fra Oddik.

Egil har sterke meninger om musikk og annet, han kan nok ha en liten tendens til å se litt sort/hvitt på ting, 
noe han blir konfrontert med til stadighet av bla.a Oddik og andre av gutta gutta (det synes han er ganske kuult). 

Han elsker å finne grupper som ingen andre har hørt om, da er egentlig CD kjøpet vellykket uansett om den er bra eller ikke. Det er egentlig det samme bare det er sært nok.

Egil er også en konsertløve av dimensjoner og går ikke av veien for en lengre tur hvis noen av hans idoler dukker opp. Tur retur Haugesund er greit for Egil. Ellers støtter Egil alltid de små og svake. Av den grunn holder han seg til Pepsi Cola istedet for Coca Cola.

Han har også vært verdensmester eller var det europamester !!??? På åttitallet fikk Egil nemlig ei håkjerring i Ormefjorden på 320 kg noe som var største fisk tatt på stang det året. Stor festivitas i Danmark med fine premier og greier. Han har også vært en habil syklist i Grenland Sykkelklubb. Ellers er Egil en stabil kar, en god venn, aldri noe tull der i gården.


Har sagt om Paul McCartney : Rockehistoriens største magaplask.


For Oddiks Kjeller, Bjørn Stamland den 1.3.2001.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar