Magic Pillows

Oddiks Kjeller
I serien 'Gjester i studio'
Magic Pillows
Fv. Camilla, Håvard og Frode (på hodet til Håvard, Ponny Pop)

Magic Pillows startet opp i september 1999 og gikk i studio bare 2 måneder etterpå for å spille inn sin første demo-CD.  Bandet består av:
  • Camilla Gustafson Bruerberg (17), vokal og piano 
  • Frode Helberg (23), vokal, gitar, perkusjon 
  • Lars Jensen (37), trommer 
  • Håvard Kristensen (19), bass, baryton 
Magic Pillows spiller akustisk og melodiøs folk-inspirert pop-rock, og låtene er stort sett skrevet av Frode Helberg.  Inspirasjonskildene er mange, bl.a. Lou Reed, R.E.M.,Natalie Merchant, Walkabouts, Tom Waits, Patti Smith, Luna, Lisa Germano, Wilco og Mercury Rev.  Det er dermed relativt enkelt å se at inspirasjonen kommer fra det amerikanske kontinentet, og mye er hentet fra New York-rocken.  Ifølge Frode Helberg omhandler tekstene ofte i større grad tanker og erindringer enn konkrete temaer, og han legger ikke skjul på at det for noen kan være vanskelig å forstå "poenget".  Han vil heller karakterisere lyrikken som en slags form for dikt, hvor personene noen ganger er autentiske, andre ganger ikke.  Det kan også være et personlig og ærlig uttrykk, andre ganger kritikk med ironiske undertoner.  Hvordan ting tolkes er opp til lytteren. 
Fremtidsplanene til bandet er først og fremst å forsøke og få attraktive spillejobber ved hjelp av demo-CD’en, og om ikke altfor lang tid få til en CD-utgivelse, enten det skulle vanke platekontrakt eller ikke.


OM Camilla : 

Camilla Gustafson Bruerberg er ekte Holmestrandsjente. Begynte å synge i kor da hun var 4-5 år. Lengst har hun sunget i Sandefjord Jentekor og Valens Solistensemble. Camilla har alltid vært opptatt av musikk. Ved siden av å synge spiller hun gitar og piano. Går nå siste året på musikklinja ved Sandefjord Videregående skole. Av andre sysler har hun gått på skøyter i mange år, og i følge dama selv gikk hun nesten fort........ Kommer forhåpentligvis til å studere paleontologi. 
Om Frode : 

Frode Helberg kom flyttende til Holmestrand fra Levanger i Nord-Trøndelag en sommerdag i 1988. Han har en lang karriere bak seg som utøver i forskjellige band på "Huset", både som vokalist, gitarist og bassist.  Frode startet bandkarrieren i 1991 i et øvingslokale i kjelleren på Gausetangen skole sammen med to kamerater.  På reportoaret befant det seg stort sett kun 'cover-versjoner' av gamle Stones-låter.  Siden den tid har han spilt og sunget i flere legendariske Holmestrandsband, som f.eks. Riot Act, Butt Fuck, Flass, Paranoid og Pineapple Suicide.  Etterhvert begynte han å gå litt lei av både punk og heavy, og stilen beveget seg mer og mer i retning av folkrocken.  Han begynte etterhvert å komponere og arrangere egne låter. Frode flyttet fra Holmestrand i mars i år (2000), og befinner seg nå i Oslo, hvor han etter planen skal studere sosiologi på Blindern.  Men han legger ikke skjul på at det er musikken som står hans hjerte nærmest, og at den må gå foran det meste. 
Om Lars : 

En trommeslager som har mange mil med spilling i forskjellige band. Lars har spilt alt i fra blues til rock. Han har vokst opp i Holmestrand, men har bodd og spilt mye i Oslo. Til daglig jobber Lars på Botne Fabrikker og kjører Tempo. 
Om Håvard : 

Den eneste i bandet som kan kalle seg ekte korpsmusiker. Begynte å spille i korps som 9 åring. Etter noen år der begynte Håvard å spille gitar og startet en "duo" med Halvard. Rock var tingen og langt hår var tøft. Etter noen år med hard trening på gitaren begynte han å spille bass i det legendariske Holmestrandsbandet Feedback. En gruppe som levde ganske lenge til å være et ungdomsband. Etter den tid har det blitt mye spilling, alt fra blues til litt hardere rock. Håvard liker seg best i snekka om sommeren. På dagtid er han telemontør. Planene framover er å utvikle seg som musiker, se nye muligheter med musikken, og for all del høre på mye bra musikk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar