Musikktreff Porsgrunn 230524@ArvesPlace

Sommeren kom tidlig i år, herlig temperatur midt i mai. Pizza på menyen og vi er nok engang klare til Musikktreff. Hva vil stå på den musikalske-menyen? Antagelig mye nytt, men også  noen gamle klassikere? Etter å ha vært med på dette i flere tiår må man ikke være profet for å komme med disse antagelsene. 

Et skikkelig regnvær besøker oss i løpet av kvelden og Jan får vasket bilen helt gratis. Godt for pollenallergikere å få rensket opp litt i lufta.

   

Spilleliste : Spotify     Tidal     Qobuz     YouTube

  • Låt - Artist - Album 

  1. Et Gammelt Stykke Oslo - Bodil Niska - Blue (2004) Arve
  2. Thunder and Rain- Ledfoot - Outsiders (2024) Oddik
  3. All My Tears - Ane Brun - Rarities (2013) Bjørn
  4. Do U Still - Charlotte Day Wilson - Cyan Blue (2024) Jon
  5. That's Not Me - The Beach Boys - Pet Sounds (1966) Jan
  6. Mythical River - Elephant9 - Mythical River (2024) Arve
  7. How Can I Love Her More? - The Lemon Twigs - A Dream Is All We Know (2024) Oddik
  8. JPEG RAW - Gary Clark Jr. - JPEG RAW (2024) Bjørn
  9. Lights Out - Nubiyan Twist - Find Your Flame (2024) Jon
  10. I'm Back - girl in red - I'M DOING IT AGAIN BABY! (2024) Jan
  11. My Name Is Mud - Primus - Pork Soda (1993) Arve
  12. The Year of the Rabbit - Yin Yin - Mount Matsu (2024) Oddik
  13. At the Purchaser's Option - Rhiannon Giddens - Freedom Highway (2017) Bjørn
  14. Questions - Anja Garbarek - The Road Is Just a Surface (2018) Jon
  15. A New Meeting - Chet Baker & Jan Erik Vold - Telemark Blue (2010) Jan
  16. Hors Sol - Françoiz Breut - Vif ! (2024) Arve
  17. We're Going to Make It in a Man's World - Camera Obscura - Look to the East, Look to the West (2024) Oddik
  18. So Sad (The World's in a Tangle) - Canned Heat - Finyl Vinyl (2024) Bjørn
  19. Lifted Out - Tourist - Memory Morning (2024) Jon
  20. The Night Before - The Beatles - Help! (1965) Jan
  • Vi begynner stille og rolig med den norske saksofonisten Bodil Niska. Jazzen til Niska er godt stoff for sjelen. Ledfoot, med døpenavn Tim Scott McConnell, er amerikaner og har bodd i Norge siden 1993. Tilbake i "rootslandskapet" med albumet OutsidersAne Brun tolker bla. Julie Millers All My Tears. Nakent og vakkert. Den kanadiske ungjenta Charlotte Day Wilson gir oss utmerket moderne R&B. Flott. Klassikker uten tvil, The Beach Boys med Pet Sounds. Fikk høre God Only Knows så jeg er fornøyd.
  • Arve favoritt, norsk prog-jazz med Elephant9. Ståle Storløkken (tangenter), Nikolai Hængsle (bass) og Torstein Lofthus (trommer) er mannskapet. Lemom Twigs lager power-pop i 60-tallets ånd. Det blir snakket om Beach Boys og ingen kan være uenig i det. Gary Clark Jr. fra Austin, Texas ble regnet som den nye Stevie Ray Vaughan og har bla. spilt med Jimmy Vaughan (bror av SRV). Clark Jr. er ikke mulig å sette i bås. Spennende. Nubiyan Twist fra Leeds UK lager soul-jazz av ypperste klasse. Minner om funky disco fra 70-tallet, kanskje ikke så rart når Nile Rodgers (Chick) er med på låten Lights Out. Har ventet på girl in red (Marie Ulven Ringheim) og plutselig dukket hun opp. Hortensjenta imponerer.
  • Primus fra California er "tøffere enn toget". Hvem kom først, Primus eller Rage Against The Machine? Svaret er Primus. Nederland neste, og med stor sans for Østens lyder og mystikk er Yin Yin helt på høyde med amerikanske Khruangbin. Rhiannon Giddens er favoritt i Musikktreff. Vi trenger ikke Beyoncé når vi har Rhiannon. Anja Garbarek hadde vi nesten glemt, albumet The Road Is Just a Surface kan vi like. Konsert med gruppa Baker Hansen fikk Jan til å spille Chet Baker & Jan Erik Vold. Ikke så rart siden Baker Hansen har spesialisert seg på å spille Chet på norsk.
  • Françoiz Breut med fransk pop-musikk av ypperste klasse og med veldig bra lyd. Liker. Glasgow og Camera Obscura (endelig) med nytt album. Jeg er fan, og Tracyanne Campbell fortsetter å skrive gode melodiøse låter.  Canned Heat anno 2024 holder koken og leverer et helstøpt album. Trommis fra 1967 Adolfo "Fito" de la Parra er fremdeles med. Fra London kommer William Edward Phillips med artistnavnet Tourist. Musikken til Tourist svever av gårde på et elektroniskteppe. Vi avslutter med nok en klassikker, The Beatles med albumet og musikken til filmen Help! The Night Before med Paul Mc i front. Udødelig.