Lørdag 25.3.00 : New York

Etter en forholdssvis dårlig natts søvn våknet vi gry tidlig lørdag morgen, og den mest ekstreme i så måte var Jon som sto opp allerede klokka 06:00, men vi andre var ikke langt etter. Kroppens klokke er ikke god å tilpasse, så det skulle gå enda mange dager før vi hadde vent oss til lokal USA tid.

Marble arch, Washington Square Park
Tid for frokost. Prøvde å finne et kjent frokoststed i Greenwich Village, men vi hadde ikke hellet med oss, så etter å ha virret rundt en stund, droppet vi innom første og beste frokost sted. Her ble det egg og bacon, og to av oss måtte ha dobbel dose (Jon og Oddik, merkelig). Etter frokost ramlet vi innom Virgin Records ved Union Square, hvor Oddik fikk kjøpt seg 'Back To Mono' en boks med musikk av Phil Spector. Deretter ruslet vi rolig tilbake til hotellet, som ligger i det nordvestlige hjørnet av Washington Square Park. En park, hvor blant annet en kjent herremann ved navn Bob Dylan engang har sunget og spillt. Parken er et yndet sted for alle slags opptredener. Her kan man oppleve gatesangere, tryllekunstnere og gjøglere av alle slag. Washington Square Park er absolutt verdt et besøk og er lett å kjenne igjen med sin karakteristiske 'Marble Arch'.

Empire State Building
Vi er nå klare til å starte utforsking av New York. Et lurt trekk er å skaffe seg f.eks. ukes billett til undergrunn og buss. Vi fant ut at buss var best på alle måter kontra undergrunn. Hoppet på bussen og dro opp til Empire State Building (ESB). Endelig fikk vi se hvor store byggningene i New York egentlig er, ja. de er rett og slett enorme. Hadde tenkt oss opp i ESB, men vi fant fort ut at lørdag ikke var den rette dagen for dette, enorme køer. Vi valgte istedet å foreta en sight-seeing rundt hele Manhattan i åpen buss. Dette var lurt, for det første var det masse spennende å se, også var det en fin måte å bli litt bedre kjent med Manhattan. Gikk av i Central Park, den enorme grønne lunge i New York, et sted som vi skulle vende tilbake til flere ganger i løpet av vår uke i New York. Man kan ikke annet enn la seg imponere over det mangfold av aktiviteter som denne parken rommer.




Lørdagskvelden hadde vi bestemt oss for å besøke Chicago B.L.U.E.S. i 73 avenue, et sted som er kjent for god og heftig blues musikk, og dette skulle vise seg å holde stikk. En herre ved navn Popa Chubby skulle underholde oss, og det greide han. Vi fikk servert rå og upolert blues, og det var vel akkurat det vi trengte der og da. Heftige saker hvor stemningen til tider var meget stor, både blant 'gutta, gutta' og resten av forsamlingen. Det kan nevnes at Popa Chubby spillte på Lillehammer Blues Festival i April 2000, og at VG gav han en femmer på terningen. Så sjekk ut den godeste Popa. Tilbake på hotellet ca. kl. 01:30, mere enn dødstrøtte.





Bildegalleri :


Jan, Arve og Jon studerer kartet med
Empire State Building i bakgrunnen


Arve, Jon og Jan, vår første buss tur i NYC.


Hest og kjerre i Central Park

Skyggeboksing i Central Park


Central Park

Central Park

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar